Guvernul intră în așteptare. Un ministru recunoaște: ”Este evident acest lucru”. Ce spune despre funcționarii din minister
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto gov.ro
foto gov.ro
În apropierea rocadei, un ministru din Guvernul Ciucă recunoaște că activitatea din ministere intră în așteptare.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, recunoaște că, pe finalul mandatului, miniștrii pierd din autoritate. Ministrul a dat vina pe funcționarii din ministere care ”ştim bine ce tip de comportament au ştiind că peste câteva luni plec”. De aceea, conform ministrului, România nu are creionate strategii pe termen lung, pentru a nu fi o povară pentru următorul ministru. 

Întrebat, miercuri, la Europa FM, dacă în opinia sa miniştrii pierd din autoritate atunci când se apropie de finalul mandatului, Marcel Boloş a răspuns:”Este evident acest lucru. Şi orice declaraţie care se face pe această temă nu este în favoarea mea pentru că este de notorietate faptul că atunci când unui ministru i se apropie sfârşitul de mandat, nu mai poate conduce cu aceeaşi tenacitate şi sunt decizii care urmează a fi luate până la expirarea mandatului. Este foarte greu în incertitudinea aceasta şi eu, ca şi persoană, dacă ştiu că mandatul îmi expiră în luna mai, atunci sigur că trebuie următorul ministru să poată să ducă lucrurile şi strategiile pe care şi le fixează în linia pe care şi-o doreşte. Deci ar fi nedrept ca să creionez anumite strategii pe termen lung şi să rămână o povară pentru următorul ministru, să nu aibă libertatea de a-şi fixa propriile obiective”, citează news.ro.

”Sunt în joc o grămadă de bani pe care îi avem de gestionat”

Ministrul a subliniat că orice declaraţie pe acest subiect îi face finalul de mandat mai dificil. ”Orice declaraţie care se face pe această temă mie îmi îngreunează mandatul pe care îl am pentru că îmi pierd din ceea ce se cheamă autoritate, ştiind funcţionari care ştim bine ce tip de comportament au ştiind că peste câteva luni plec. Dar continui până în ultima clipă să-mi duc mandatul la bun sfârşit, deși, cum am precizat, deciziile nu sunt simple, sunt în joc o grămadă de bani pe care îi avem de gestionat şi o serie de măsuri care sunt foarte importante pentru ceea ce înseamnă viitorul politicii de coeziune şi al Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă” a adăugat Marcel Boloș. 

Vin plicurile cu banii pentru facturi. Anunț pentru patru milioane de români

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel