"Guvernul, împrumuturi de 23 de miliarde de euro". Marius Pașcan (PMP): Cu banii împrumutați se puteau majora toate pensiile cu 25%
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
UE alocă fonduri pe baza unor date pe care Eurostat nu le poate verifica, susţin auditorii europeni Foto: Pixabay, de moerschy
UE alocă fonduri pe baza unor date pe care Eurostat nu le poate verifica, susţin auditorii europeni Foto: Pixabay, de moerschy
Președintele PMP Mureș, Marius Pașcan, critică împrumuturile făcute de actualul Guvern PSD-PNL-UDMR.

Președintele PMP Mureș, Marius Pașcan, susține că actualul Guvern PSD-PNL-UDMR a făcut împrumuturi de 23 de miliarde de euro în 2022, iar cu acești bani se puteau construi aproape 4.500 km de autostrada sau se puteau majora toate pensiile cu 25%.

"23 miliarde Euro au fost împrumutate de actualul Guvern PSD-PNL-UDMR! Din banii împrumutați, în acest an, se puteau construi aproape 4.500 km de autostrada, inclusiv cele două autostrăzi care poartă semnătura PMP, respectiv Autostrada Nordului inițiată de Ionuț Simionca și Autostrada A8 Iași – Târgu Mureș, asumată de Petru Movilă și Marius Pașcan, în legislatura 2016 – 2020.

Cu banii împrumutați se puteau majora toate pensiile cu 25%, așa cum a cerut PMP. Mai grav este că actuala coaliție se împrumută fără să ofere nicio explicație unei țări întregi și mai ales fără să fie necesar, în condițiile în care România are disponibile, de la Uniunea Europeană, aproape 80 miliarde de Euro. PSD și PNL înglodează românii în datorii în timp ce alte 6 miliarde Euro, din PNRR, stau necheltuite în conturile BNR. Așadar, la timpul potrivit, nu uitați să-i „felicitați” la vot după cum merită!", a scris Marius Pașcan pe pagina sa de Facebook.

Liderii USR și ai Forței Dreptei, prezenți la Liga Aleșilor Locali PMP. Marius Pașcan: Ne gândim la orice posibilitate de conlucrare. Nu excludem nicio variantă

Președintele PMP Mureș, Marius Pașcan, a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre perspectiva colaborării cu USR și Forța Dreptei.

"Astăzi, privim către perspectiva lui 2024. Eu cred că este loc pentru o alianță puternică de forțe politice și faptul că au venit și președinții Forței Dreptei și USR să salute Liga Aleșilor Locali PMP vădește un interes al acestor forțe politice de a face un parteneriat, de a găsi o formulă de colaborare cu PMP în perspectiva viitoarelor alegeri. Oferim, astfel, o alternativă viabilă pentru o Românie dezamăgită, sărăcită, a oamenilor care devin triști și tot mai săraci. Ne gândim la orice posibilitate de conlucrare cu alte forțe politice care împărtășesc valorile noastre și rezonează cu ele pe zona aceasta de dreapta și centru-dreapta. Noi nu excludem nicio variantă, câtă vreme vom găsi un program de guvernare posibil comun în perspectiva viitoarelor alegeri.

Dar, până în momentul de față, nu am stat la negocieri sau discuții cu nicio formațiune politică. Deocamdată, suntem în zona declarațiilor politicoase și de interes pentru conlucrare. Eu cred că trebuie să privim cu un filtru mai riguros față de USR. USR s-a despărțit de formațiunea condusă de Dacian Cioloș și s-au eliminat anumite aspecte care ne îndepărtau din punct de vedere ideologic. Câtă vreme cei de la USR, care au rămas să fie conduși de Cătălin Drulă (...), vor fi dispuși să renunțe la aceste premise ideologice ale lor, de natură progresistă, sigur că există posibilitatea să conlucrăm.

Eu cred că AUR are un mesaj, în momentul de față, în extrema naționalismului, nebazat pe valorile autentice ale României. Este mai mult un naționalism demagogic, clamat excesiv fără de soluții pentru România”, a transmis Pașcan, pentru DC News. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel