Guvernul ideal pentru Mircea Badea după moțiunea de cenzură
Autor: Anca Murgoci | Publicat pe: 06 oct, 08:36
WhatsApp
Mircea Badea
Mircea Badea a spus ce Guvern ar trebui să conducă România după ce moțiunea de cenzură a trecut.

Mai precis, Mircea Badea este de părere că ar fi mai bine să avem un Guvern care să ne lase în pace.

”Pe planetă, guvernele au belit tot ce puteau beli în materie de economie și nu doar atât. Guvernele au distrus cam tot ce se putea distruge. Un Guvern cu adevărat eficient ar fi unul care să vină și să spună: „Știți ceva? Vă las un pic în pace. Gata cu politicile! Hai să mai stăm un pic și pe capitalism dacă tot ne place capitalismul”, a zis Mircea Badea.

”Pentru țara aceasta, să stea o perioadă fără Guvern, cred că este bine. Tot aud: „vai de mine, suntem în criză și nu avem Guvern!” Păi și cine ne-a băgat în criză? În orice țară de pe planetă, în primul și primul rând, cine a generat criza? Nu Guvernul? Absolut da. Guvernele sunt autoarele crizelor”, a mai zis Mircea Badea la emisiunea ”În gura presei” de la Antena 3.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată "Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!" a trecut

La 5 octombrie 2021, moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată "Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!" a fost adoptată de Parlament.

S-au înregistrat 281 voturi "pentru" din cele 281 exprimate. Au fost prezenţi 318 parlamentari. Parlamentarii PNL, UDMR şi ai minorităţilor naţionale nu au votat. Pentru a trece moţiunea era nevoie de 234 voturi favorabile.

G Ad:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că situaţia politică din România este una complicată şi a fost generată de moţiunea de cenzură, despre care spune că a fost trecută prin Parlament de "politicieni cinici".

"În ultimele luni s-au spus foarte multe lucruri în politică, majoritatea lucruri urâte. Politicienii s-au obişnuit să se arate unul pe celălalt cu degetul, să se acuze de diferite lucruri, asta inclusiv în interiorul partidelor. Oamenii nu ştiu ce să mai înţeleagă. Este o situaţie complicată, o situaţie care a fost generată de această moţiune şi trecerea ei prin Parlament de politicieni cinici, unii purtând masca reformismului, alţii clamând grija pentru români şi aşa mai departe. Haideţi să vedem totuşi ce s-a întâmplat, dincolo de aceste declaraţii. USR a fost parte din coaliţia de guvernare, USR a plecat din Guvern şi a votat, împreună cu PSD şi AUR, moţiunea de cenzură de astăzi. Astea sunt faptele, restul este discurs politic sau demagogie sau cum doriţi să-i spuneţi", a afirmat Klaus Iohannis, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro