Guvernul Franței alocă 1 miliard de euro asistenței medicale pentru migranții ilegali în 2022
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Emmanuel Macron
Sursă foto: Facebook Emmanuel Macron
Guvernul președintelui Emmanuel Macron va aloca 1 miliard de euro asistenței medicale pentru migranții ilegali.

Franța a anunțat săptămâna trecută că bugetul statului pentru 2022 va rezerva ajutor medical de 1 miliard de euro pentru asistență medicală „gratuită” pentru imigranții ilegali. Începând din 2015, un an în care au intrat în Europa peste un milion de străini ilegali, cuantumul ajutorului de stat rezervat pentru costurile asistenței medicale pentru migranți s-a dublat.

Potrivit unui proiect de lege privind finanțele, prezentat miercuri de guvernul președintelui Emmanuel Macron, 1 miliard de euro în ajutor medical va fi alocat din bugetul statului pentru 2022 pentru acoperirea costurilor de asistență medicală pentru imigranții ilegali, fără a include costurile îngrijirii de urgență, potrivit Le Figaro.

Numai în 2020, peste 383.000 de străini care trăiesc ilegal în Franța au beneficiat de ajutorul medical de stat (AME), un program de asigurări de sănătate care acoperă 100% din cheltuielile medicale suportate de imigranții ilegali, a declarat ministrul sănătății Olivier Véran.

Dezbateri acerbe în Franța

De la implementarea sa în 2000, ajutorul medical de stat (AME) a ​​stârnit dezbateri acerbe, mulți politicieni și analiști fiscali conservatori susținând că asigurarea este un abuz al sistemului de asistență socială al țării, care este structurat în așa fel încât încurajează migrația ilegală.

În 2017, imigranții ilegali care beneficiază de asigurarea AME au costat statul 3.503 euro doar în cheltuieli medicale, în timp ce cetățeanul francez mediu a costat 2.817 euro.

Pe măsură ce costul finanțării masivei scheme de asistență socială continuă să crească, unii parlamentari notabili susțin că programul ar trebui să fie redus considerabil. Unul dintre acești parlamentari este Véronique Louwagie, un deputat conservator care a spus recent: „Nivelul de îngrijire oferit în Franța străinilor aflați într-o situație dificilă este foarte generos, chiar prea generos”.

În loc să pretindă că bugetul lor este nelimitat, programul de asigurări ar trebui „reorientat către îngrijiri urgente”, astfel încât să „descurajeze imigrația neregulată” pentru îngrijiri medicale, a adăugat deputatul conservator.

Ce spune ministrul Sănătății

Răspunzând la argumentele lui Louwagie, ministrul sănătății, Olivier Véran, a insistat asupra faptului că majoritatea persoanelor care primesc acoperire medicală de la AME se află în „situații de suferință”, adăugând că nu crede că migranții ilegali fac o călătorie peste „Marea Mediterană într-o barcă improvizată pentru că au auzit de AME și că îngrijirea pentru diabet va fi mai ieftină.”

În fiecare an, migrația ilegală îi costă pe contribuabilii francezi sume enorme de bani. La începutul acestui an, în timpul unui interviu acordat Radio Sud, autorul și academicianul francez Jean-Paul Gourévitch a susținut împotriva afirmației făcute în mod obișnuit de economiștii și politicienii din frontierele deschise, care afirmă că imigrația oferă beneficii economice, referindu-se la idee ca la un mit nefondat, scrie RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel