„Guvernul FMI”: Ucraina trebuie să crească vârsta de pensionare pentru a obține împrumutul
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ucraina
Ucraina

Ucraina va avea mari probleme în obţinerea următoarei tranşe din împrumutul de 15,2 miliarde de dolari acordat de Fondul Monetar Internaţional dacă nu va creşte vârsta de pensionare, a declarat vicepremierul Serhiy Tigipko.

Produsul Intern Brut al Ucrainei a înregistrat în primele zece luni ale acestui an o creştere de 4,6% în ritm anual, a declarat săptămâna trecută premierul ucrainean Mykola Azarov. Potrivit lui Azarov, principala sarcină a guvernului este să menţină stabilitatea macroeconomică şi financiară, precizând că acest fapt a fost subliniat şi de misiunea Fondului Monetar Internaţional, care a vizitat recent Ucraina.

Fondul a anunţat că Ucraina a îndeplinit toate ţintele cantitative fixate pentru sfârşitul lunii septembrie, urmând ca boardul FMI să ia o decizie finală cu privire la tranşa de un miliard DST (1,6 miliarde de dolari) până la finele anului. Din această tranşă, guvernul de la Kiev va putea utiliza un miliard de dolari pentru finanţarea deficitului în acest an.

Cabinetul de la Kiev mizează pe o creştere a PIB de 3,7%, după un declin de 15,1% în 2009. De asemenea, Banca Mondială şi-a revizuit, în creştere, de la 2,5 până la 3,5%, estimările privind creşterea Produsului Intern Brut al Ucrainei în 2010. Pentru 2011, Banca Mondială mizează în cazul Ucrainei pe o creştere economică de 4%, urmată de o creştere de 5% în 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel