Data publicării:

Guvernul dorește să înceapă construirea metroului din Cluj-Napoca. S-au alocat 283 milioane lei pentru exproprierile necesare

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES
În şedinţa de joi, Guvernul a aprobat exproprierea a 486 de imobile proprietate privată, cu o sumă de 283 milioane lei, pentru construirea metroului din Cluj-Napoca.  

Potrivit unui comunicat al Executivului, Guvernul a aprobat declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional "Tren metropolitan Gilău - Floreşti - Cluj-Napoca - Baciu - Apahida - Jucu - Bonţida - etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de metrou şi tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea. Componenta 1. Magistrala I de metrou Cluj".

De asemenea, a fost aprobată și lista imobilelor proprietate publică a statului, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării

De asemenea, a fost aprobată lista imobilelor proprietate publică a statului, precum şi lista imobilelor proprietate publică a unităţilor administrativ - teritoriale care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării.

Pentru declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării, Guvernul a aprobat suma de 283,2 milioane lei, aferentă unui număr de 486 imobile, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel