Guvernul dezminte o știre aruncată pe piață din UDMR
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Guvernul dezminte afirmațiile conform cărora șefa Departamentului de Relații Interetnice (DRI), Lacziko Eniko, ar fi fost demisă din funcție și precizează că aceasta ocupă tot un post de conducere în cadrul DRI.

"În urma afirmațiilor nefondate făcute în spațiul public de către reprezentanți ai Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, Guvernul României face următoarele precizări: afirmațiile conform cărora secretarul de stat, Lacziko Eniko, a fost demisă din funcția de șef al Departamentului pentru Relații Interetnice sunt false. Nu este vorba de demitere, ci de o schimbare pe funcție în cadrul aceleiași instituții. Doamna Lacziko Eniko a fost numită vicepreședinte al DRI", se arată într-un comunicat al Guvernulu, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Sursa citată mai arată că DRI este condus tot de un reprezentant al minorităților naționale, în funcția de președinte al Departamentului fiind numit Amet Aledin, fost membru al Parlamentului României, din partea Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România.

"DRI este o instituție al cărui scop este să supravegheze la respectarea drepturilor minorităților naționale, iar Guvernul României are încredere totală în cei care coordonează această instituție că își vor face datoria", conchide Guvernul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel