Guvernul Dăncilă, vot de încredere în Parlament. Calcule + moțiune de cenzură. Ce spune Chirieac
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă
Partidul Social Democrat profită de ultimele momente pentru a face negocieri înainte ca premierul Viorica Dăncilă să meargă în Parlament pentru a cere votul de încredere pentru menținerea Guvernului. 

Reprezentanții Partidului Social Democrat profită de weekend pentru a face negocieri, susține România TV. Ar mai fi nevoie de mai puțin de zece voturi pentru ca Guvernul să primească votul de încredere în Parlament, mai precizează sursa citată. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat, la România TV, dacă Guvernul va reuși să treacă de votul din Parlament. 

”Nu putem spune acum dacă va trece de votul din Parlament. Poate nici în ultima clipă. Încă de săptămâna trecută se vorbea că PSD a strâns bucată cu bucată 238 de parlamentari, dar între timp s-au mai răzgândit, au mai fost negocieri. Vedeți că lucrurile sunt de o manieră foarte dură. De altfel, nici nu cred că săptămâna viitoare Guvernul mai vine în Parlament. S-ar putea amâna. Totul e deschis în acest moment, iar nivelul de instabilitate politică este foarte ridicat. Instabilitatea politică este în limite perfect democratice. Ceea ce se întâmplă e normal pentru democrație. Lucrurile se fac în Parlament, nu se fac în stradă, așa cum s-a întâmplat cu manifestările acelea neautorizate care au distrus imaginea României”, a precizat Bogdan Chirieac la România TV. 

De ce nu se prezintă Viorica Dăncilă pentru votul de încredere

PSD așteaptă ca judecătorii CCR să se pronunțe în cazul conflictului instituțional reclamat de premierul Viorica Dăncilă cu Klaus Iohannis. 

”Din cauza asta s-ar putea amâna prezentarea în fața Parlamentului. Onorabila Curte Constituțională a amânat pentru miercuri decizia. Multe lucruri ar trebui să se întâmple în această perioadă, dar, repet, mă îndoiesc că săptămâna viitoare se va veni în Parlament”, a mai spus analistul politic. 

Ce se întâmplă cu moțiunea de cenzură

Pe de altă parte, nici opoziția nu se grăbește cu moțiunea de cenzură. Analistul politic vorbește în acest caz despre ”prudența PNL”. 

”O moțiune de cenzură, care vrând nevrând să știți că îl are în vârf de lance pe domnul președinte Klaus Iohannis, dacă pică în Parlament, domnul Iohannis pornește cu stângul în această campanie electorală. Și să știți că cea care ar câștiga nu ar fi neapărat doamna Dăncilă, ar fi domnul Barna. Putem înțelege și prudența PNL cu moțiunea de cenzură. Știți că a mai fost o moțiune de cenzură imediat după 26 mai și a căzut cu brio. Lucrul acesta nu a făcut bine PNL-ului și nici lui Klaus Iohannis. E o dârdură în momentul acesta prin trădările de tot felul, prin explozia ALDE, prin agresivitatea politică a PRO România, dar repet, totul este în cadrul jocului democratic. Nu sunt manifestații și violențe pe străzi pentru schimbarea Guvernului. Dacă domnii reușesc să schimbe Guvernul în Parlament, înseamnă că România va avea un Guvern mai bun, cu prosperitate”, a susținut Bogdan Chirieac la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel