Guvernul Ciolacu vrea să impoziteze băncile. Dumitru Costin (BNS) a spus cum vor avea de suferit românii / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical, a spus care sunt riscurile dacă băncile vor fi impozitate de Guvernul Ciolacu.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a vorbit în urmă cu două zile despre impozitarea băncilor și a dat ca exemplu modelul italian.

„Integrarea aceasta urmează să fie analizată în cadrul coaliției de guvernare și poate să fie taxă adițională, adică plătește impozitul pe profit și 1% din cifra de afaceri, ceea ce, dacă ne referim în cote procentuale de impozit pe profit, ar însemna 16%, plus încă 1% din cifra de afaceri.", a spus Marcel Boloș. 

CITEȘTE ȘI       -      Ordonanța austerității. Ministrul Finanțelor, întrebat cât vor scoate din buzunare românii: Și statul face un efort

Dumitru Costin, despre riscurile pentru români

În cadrul emisiunii „Ce Se Întâmplă“, la DC News, moderatorul Răzvan Dumitrescu l-a întrebat pe Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical (BNS) despre riscurile impozitării băncilor cu 16% pe profit și 1% pe cifra de afaceri.

„Cum ți se pare chestia asta cu 1% pe cifra de afaceri a băncilor? Domnul Burduja deja îl critică pe premier pentru chestia asta...“, a întrebat Răzvan Dumitrescu.

„Băncile sunt ceva aparte în contextul economic. În opinia mea, reacția imediată va fi aceea că băncile, așa cum au făcut de fiecare dată, la orice măsură care vine să le altereze veniturile, vor avea reacții ferme și imediate - și cu acceptul Băncii Naționale a României - și vor crește costurile de creditate“, a zis Dumitru Costin.

CITEȘTE ȘI      -       Măsurile fiscale pregătite de Guvern. Elena Cristian anunță dezastrul: Lucrurile ar trebui făcute de oameni care au tăiat o factură în viaţa lor şi care au plătit măcar un salariu

Costin: Ei vor ieși rapid din această problemă

„Vor duce aceste costuri care li se pun pe cap către clienți, persoane fizice și persoane juridice. Ei vor ieși rapid din această problemă.“, a precizat, la DC News, Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical.

„Măsurile astea pe care vor să le facă sunt pompieristice, sunt improvizații, sunt lucruri pe care le fac pe genunchi și nu rezolvă problemele de fond“, a mai adăugat președintele BNS.

CITEȘTE ȘI        -      Creșterea taxelor pentru bănci și multinaționale. Chirieac: Dacă încerci așa ceva, cade Guvernul / „Nu poți majora taxele după cum l-a tăiat capul pe Câciu“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel