Guvernul Ciolacu crește TVA-ul. Cât vor plăti românii pentru aceste produse
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos/ Octav Ganea
Inquam Photos/ Octav Ganea
În noile măsuri fiscale, Guvernul României va crește și Taxa pe Valoare Adăugată pentru anumite produse.

În noile măsuri fiscale pe care Guvernul Ciolacu urmează să le adopte se are în vedere și creșterea Taxei pe Valoare Adăugată pentru anumite produse, potrivit Antena 3 CNN.

- TVA-ul va crește de la 5% la 9% pentru produsele montane, bio și tradiționale.

Prin urmare, laptele bio care până acum costa 9 lei, după adoptarea noilor măsuri fiscale va costa 9,3 lei, zacusca bio care până acum costa 25 de lei, va urma să coste 26 de lei.

- TVA-ul crește de la 9% la 19% pentru alimente cu concentrație mare de zahăr (peste 10 grame/100 grame). Astfel, o pungă de bomboane care până în prezent costa 25 de lei, după noile măsuri fiscale va costa 27,3 lei.

- TVA-ul crește de la 5% la 9% pentru târguri, panouri fotovoltaice și locuințe până în 120.000 de euro, dar și pentru transportul în scop turistic sau agrement. Prin urmare, o plimbare cu telegondola care până acum costa 50 de lei, de acum înainte va costa 56,6 lei.

- TVA-ul crește de la 5% la 19% pentru festivaluri, cluburi și activități sportive (meciuri). Astfel, un bilet la o partidă sportivă care costa 100 de lei, după adoptarea noilor măsuri fiscale va costa 113 lei.

De asemenea, Guvernul Ciolacu are în vedere și actualizarea accizei cu rata inflației la produsele energetice (benzină, motorină, GPL) de la 1 ianuarie 2024.

CITEȘTE ȘI        -        Creșterea pensiilor la 1 ianuarie 2024. Scenariile Guvernului Ciolacu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel