Data actualizării:
Data publicării:

Guvernul Africii de Sud a solicitat oficial un mandat de arestare pe numele lui Putin

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Guvernul sud-african a cerut oficial un mandat de arestare a lui Putin. Opoziţia consideră că aceasta este o concesie la presiunea sa.

Guvernul Republicii Africa de Sud a solicitat oficial instanței de judecată un mandat de arestare pentru președintele rus Vladimir Putin dacă acesta va ajunge în țară, conform BBC.

Principalul partid de opoziție din Africa de Sud, Alianța Democrată, spune că este o concesie la cererea sa ca partidul să fi solicitat anterior instanței de judecată să oblige guvernul să execute un mandat de arestare a lui Putin emis în martie de Curtea Penală Internațională (CPI) de la Haga.

Africa de Sud este obligată oficial să respecte cerințele CPI, iar Putin a fost invitat la summitul BRICS care va avea loc în august la Johannesburg.

Totuși, conducerea țării nu a ascuns faptul că nu dorește să-l aresteze pe președintele rus.

Cu toate acestea, nu au găsit nicio modalitate legală de a nu executa ordinul guvernului sud-african. În plus, iderii sud-africani au spus răspicat în ultimele zile că i-au cerut lui Putin să nu vină, iar alaltăieri acesta a decis că mai bine nu va efectuat deplasarea, deși nu neapărat de frică să nu fie arestat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel