Guvernul adoptă memorandumuri, profesorii nu se lasă. Miting uriaş anunţat pentru vineri, 9 iunie. Marius Nistor: 20.000 de oameni!
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ Spiru Haret, a anunţat că profesorii vor continua să protesteze pentru drepturile lor, în ciuda memorandumului pentru majorările salariale adoptat de guvern joi. 

"Categoric se menţine mitingul de vineri. Va fi proba de maturitate a colegilor din învăţământ. Solicitarea mea este să participe masiv, cu demnitate, să îşi prezinte nemulţumirile şi să se facă din nou auziţi de cei care au putere de decizie. 20.000 de oameni e ţinta maximă stabilită de Primăria Capitalei, Jandarmerie şi Poliţie. Uniţi suntem puternici, şi vreau să manifestăm cu hotărâre şi determinare în tot ceea ce facem.

Indiferent câţi colegi sunt în grevă, câţi rămân şi câţi ies, nemulţumirile rămân, iar asta va afecta societatea pe termen lung. În această perioadă, de peste 2 săptămâni, de negocieri, cu o comunicare mai mult decât tendenţioasă din partea guvernanţilor, nu s-a reuşit altceva decât subminarea credibilităţii politicienilor. Cu cât au amânat mai mult rezolvarea problemelor legitime ale colegilor noştri, cu atât mai mult au crescut nemulţumirile, tensiunile şi neîncrederea în ce ar putea să facă", a declarat Marius Nistor la Digi24. 

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat ce include memorandumul

"În acest memorandum sunt subliniate toate măsurile pe care Guvernul deja le-a luat. În prima parte este vorba despre majorările salariale din ultimii doi ani,a  doua parte a memorandumului vizează investițiile din infrastructura școală și universitară, atât din fonduri naționale, cât și din fonduri europene, și ele sunt toate listate pentru a se putea vedea foarte clar atât amploarea cât și investiția, urmând o secțiune care subliniază din nou elementele din noul pachet de legi ale educației care vin în sprijinul cadrelor didactice, toate măsurile ce suplimentează ceea ce  deja cadrele didactice aveau deja cuprins în contractele colective de muncă", a declarat Ligia Deca.

VEZI AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel