Guvernul, acuze GRAVE: Protestele, ORGANIZATE de Soros
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Demonstrațiile care au avut loc recent în Ungaria au fost organizate de "agenții" miliardarului american George Soros, a declarat liderul grupului parlamentar al partidului de guvernământ ungar Fidesz, Lajos Kosa, potrivit MTI, informează Agerpres.

"Organizații și activiști finanțați de Soros au pus la cale aceste proteste", a insistat Kosa.

"Soros susține de mult timp că Europa ar trebui să primească mai multe milioane de migranți în fiecare an și că ar trebui să ia împrumuturi în valoare de 100 de miliarde de euro; de la el, firește, pentru că este o afacere bună", a spus liderului grupului parlamentar al Fidesz, adăugând că Soros este împotriva tuturor guvernelor care acționează pentru a stopa migrația. El a sugerat că tocmai din această cauză Soros 'atacă în continuu" guvernul Ungariei.

Kosa a insistat, de asemenea, că "Ungaria este o țară democratică, în care există libertatea cuvântului și a întrunirilor, și oricine poate organiza o demonstrație ... chiar dacă o face pentru o cauză nerezonabilă".

Aproximativ 3.000 de persoane au manifestat duminică seara la Budapesta în favoarea Uniunii Europene și împotriva premierului Viktor Orban, criticat de UE pentru nerespectarea libertăților. Participanții la protest s-au exprimat în favoarea apărării libertății presei, a organizațiilor neguvernamentale și a Universității Central-Europene (CEU), înființată la Budapesta de magnatul George Soros.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel