Guvernul a interzis mărirea salariilor bugetarilor. Niciun șef de instituție nu mai poate da majorări
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Guvernul anunță prin comunicat că șefii de instituții nu mai au cadrul legal de a raporta în categoria arierate drepturi de natură salarială.

Reprezentanții instituțiilor publice cu statut de ordonator de credite nu vor mai putea întreprinde acțiuni administrative care să stabilească cerințe salariale ce le depășesc pe cele stabilite de legile în vigoare. Guvernul a anunțat acest lucru, joi, prin reglementări luate prin ordonanță de urgență privind unele măsuri pentru raportarea arieratelor de către instituţiile publice.

Guvernul anunță prin comunicat că se reglementează şi faptul ca instituţiile publice, indiferent de felul în care se organizează sau finanțarea pe care o primesc, nu vor mai avea capacitatea de a raporta în categoria arierate drepturi de natură salarială, stabilite prin acte administrative emise de conducătorii acestora, suplimentare faţă de cele stabilite prin legislaţia specifică în vigoare şi contribuţiile aferente acestora, sumele respective raportându-se în categoria plăţi restante.

"Prin actul normativ se va debloca situaţia existentă în prezent în cazul unor instituţii publice, astfel încât să-şi poată desfăşura în continuare activitatea pentru care au fost create", se regăsește în comunicatul guvernului.

Astfel se anulează "eventualele provizioane înregistrate în contabilitate de instituţiile publice, pentru categoriile de datorii faţă de personal, reprezentând drepturi de natură salarială, stabilite prin acte administrative emise de conducătorii acestora, suplimentare faţă de cele stabilite prin legislaţia specifică în vigoare şi contribuţiile aferente acestora, la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă", conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel