Guvernul a aprobat ca ONJN să îşi poată folosi veniturile pentru activităţi de prevenire a dependenţei de jocuri de noroc
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Guvernul a aprobat, printr-o ordonanţă, ca Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN) să îşi poată folosi veniturile proprii pentru activităţi de prevenire a dependenţei de jocuri de noroc.

'Guvernul a aprobat o ordonanţă simplă privind măsuri fiscal-bugetare, la propunerea Secretariatului General al Guvernului, pentru Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc. Este vorba de o completare a legislaţiei pentru a permite folosirea veniturilor proprii ale Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc pentru activităţi de prevenire a dependenţei de jocuri de noroc.

Astfel, pot fi dezvoltate şi finanţate activităţi şi programe de protecţie a tinerilor, a jucătorilor, pentru prevenirea dependenţei, pot fi realizate campanii de promovare a jocului responsabil, pot fi finanţate activităţi de tratare a dependenţei de jocurile de noroc, precum şi de soluţionare promptă şi eficientă a litigiilor între un organizator de joc şi un jucător', a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, la Palatul Victoria.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a detaliat că pentru punerea în aplicare a activităţilor menţionate organigrama ONJN a fost suplimentată cu 10 posturi şi va fi finanţată din fonduri proprii, iar procedura de desfăşurare a activităţilor va fi stabilită prin ordin al preşedintelui Oficiului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel