România trimite ajutoare umanitare de 8,5 milioane de lei populaţiei civile din Fâşia Gaza
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
FOTO: Gov
FOTO: Gov
Executivul a adoptat, joi, acordarea unor ajutoare umanitare de urgență, cu destinația Fâșia Gaza.

Valoarea acestora este de aproximativ 8,5 milioane de lei și vor fi destinate populaţiei civile din Fâşia Gaza, a transmis purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, citat de Agerpres.

Ce includ ajutoarele

 

"România rămâne în continuare parte a comunităţii internaţionale care acordă sprijin umanitar populaţiei civile din Fâşia Gaza. Produse alimentare şi articole de adăpostire, în valoare de aproximativ 8,5 milioane lei, vor fi trimise cât mai repede în Fâşia Gaza, cu sprijinul logistic al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în coordonare cu instrumentele specifice ale Uniunii Europene şi în colaborare cu agenţiile specializate ale Organizaţiei Naţiunilor Unite", a declarat Mihai Constantin, la Palatul Victoria. 

O primă rundă de convorbiri a Israelului cu reprezentanţii statelor care mediază acordul cu Hamas de stopare a focului privind eliberarea ostaticilor din Gaza a avut loc la Doha, în Qatar.

Alte hotărâri ale Guvernului 

 

Executivul a mai aprobat joi Strategia de comunicare şi de diseminare a informaţiilor publice cu privire la accesarea fondurilor europene. Este un instrument prin care va creşte gradul de conştientizare, dar şi informare a cetăţenilor privind finanţările externe nerambursabile, a spus purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

"Este vorba despre comunicare, dar tot despre fonduri vorbim până la urmă, despre bani, pentru că, sunt sigur, creşterea gradului de conştientizare şi informare a cetăţenilor despre finanţările externe nerambursabile are potenţialul de a susţine îmbunătăţirea nivelului de absorbţie a fondurilor europene. Pentru atingerea acestei ţinte inclusiv comunicarea are un rol foarte, foarte important, iar colegii de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, instituţie care a iniţiat şi care va derula acest document, vor începe chiar de astăzi să disemineze către dumneavoastră şi către public informaţii despre această strategie", a declarat Mihai Constantin.

Citește și - Noi ajutoare de stat pentru antreprenori şi agricultori

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel