Data actualizării:
Data publicării:

Guvernele României şi Republicii Moldova se reunesc, vineri, în prima şedinţă comună desfăşurată la Chişinău

Autor: Andrada Oana | Categorie: Politica
WhatsApp
Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița și premierul României, Nicolae Ciucă / Foto: gov.ro
Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița și premierul României, Nicolae Ciucă / Foto: gov.ro
Dan Cărbunaru a anunţat că Guvernele României şi Republicii Moldova se reunesc, vineri, în prima şedinţă comună desfăşurată la Chişinău.

Guvernele României şi Republicii Moldova vor avea, vineri, prima şedinţă comună la Chişinău, urmând ca premierul Nicolae Ciucă să aibă convorbiri şi cu preşedintele Maia Sandu şi preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, a informat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, conform Agerpres. 

"Mâine, Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova vor ţine prima şedinţă comună la Chişinău. În acest sens, urmează ca premierul Nicolae-Ionel Ciucă, însoţit de o serie de miniştri din Guvern, să se deplaseze la Chişinău unde vor avea loc convorbiri cu doamna preşedinte Maia Sandu, cu doamna prim-ministru Natalia Gavriliţa şi cu domnul Igor Grosu, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, aceste întâlniri înscriindu-se în reperele colaborării dintre România şi Republica Moldova, repere bazate Parteneriatul strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova", a declarat Cărbunaru, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

CITEȘTE ȘI: Barometrul Republica Moldova-România. 22,6% dintre moldoveni vor o alianță militară cu Rusia, dacă conflictul din Ucraina escaladează

El a precizat că, în şedinţa de joi, Cabinetul Ciucă a adoptat o serie de decizii premergătoare şedinţei comune a celor două Guverne, având în vedere că vor fi semnate o serie de documente bilaterale în domenii precum energie, securitate energetică, comunicaţii, cercetare şi digitalizare, educaţie, infrastructură.

"Toate aceste lucruri constituie o concretizare a colaborării aprofundate şi a obiectivelor comune ale celor două Guverne", a afirmat Dan Cărbunaru.

VEZI ȘI: România ar putea sprijini Republica Moldova cu păcură dacă Gazprom oprește furnizarea de gaze

Joi, 20 ianuarie, premierul Nicolae Ciucă a discutat cu prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, "despre posibilitatea asigurării cantităților necesare de păcură Republicii Moldova, urmând ca România să primească și o solicitare în acest sens, care să fie analizată în scurt timp", anunța atunci Guvernul. 

"Convorbirea a avut loc în contextul în care Parlamentul de la Chișinău a decis astăzi (n.red. 20 ianuarie) instituirea stării de urgență în sectorul energetic, în Republica Moldova, din cauza riscului suspendării livrării de gaz de către concernul rus Gazprom.", se preciza într-un comunicat. 

De asemenea, Nicolae Ciucă și Natalia Gavrilița au vorbit atunci și despre pregătirea următoarei ședințe comune de guvern. Ciucă a reiterat deschiderea şi disponibilitatea României de a sprijini Republica Moldova. 

Citește mai mult AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel