Data publicării:
Guvernatorul Băncii Rusiei se plânge de sancțiunile Occidentului. Ce sectoare au fost afectate
Elvira Nabiullina, guvernatorul Băncii Rusiei, a vorbit despre impactul sancțiunilor impuse Rusiei de către Occident.
Guvernatorul Băncii Rusiei a vorbit despre impactul sancțiunilor impuse Rusiei după declanșarea războiului din țara vecină. Sancțiunile impuse Rusiei după începerea "operațiunii militare" din Ucraina au lovit nu doar industriile puternic dependente de import, ci și pe cele cu un nivel ridicat de localizare, a declarat șefa Băncii Centrale a Federației Ruse, Elvira Nabiullina, scrie Interfax.
"Din cauza sancțiunilor, consumatorii și producătorii ruși pierd accesul la piețele de import și export de produse finite și componente. Și pot apărea probleme chiar și atunci când producția este foarte localizată, unde a existat deja o substituție destul de mare a importurilor. De exemplu, în cazul în care furnizarea unor componente este întreruptă, piese, a căror pondere în produsul final poate fi mică”, a spus ea, vorbind joi în Duma de Stat.
De exemplu, Nabiullina a vorbit despre producția de îmbrăcăminte, care a întâmpinat dificultăți în achiziționarea de accesorii.
”Principalii furnizori erau din Uniunea Europeană. Și ce este asta? De exemplu, butonii. Sunt fabricați în multe locuri, dar, după cum ne spun întreprinderile, conform estimărilor lor, căutarea de noi parteneri și logistică poate dura câteva luni.”, a spus președintele Băncii Centrale.
Guvernatorul Băncii Rusiei: Dificultățile se manifestă în toate sectoarele, pentru companii mari și mici
"La fel este și cu industria hârtiei, de exemplu. Lemnul nostru este tot rusesc, dar chimicalele de albire au fost importate. Acum producătorii trec la furnizori alternativi, dezvoltă propriile lor produse chimice, dar este nevoie și de timp. În industria alimentară - materii prime autohtone, iar ambalajelor provenite de la străini trebuie să le caute urgent un înlocuitor. Și toate acestea necesită timp", a declarat Nabiullina.
Exportatorii trebuie, de asemenea, să caute o nouă logistică: multe porturi sunt închise pentru navele rusești, există restricții asupra activității transportatorilor ruși în UE, a menționat ea.
„Aici, problema poate sta și pe subdezvoltarea infrastructurii în direcții noi pentru a crește brusc volumele. Trebuie să creăm infrastructură, și o putem face, dar asta va dura. Dificultățile se manifestă în toate sectoarele, pentru companii mari și mici”, a conchis ea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News