"Guvernarea Ciucă-Ciolacu și toată șleahta lor cu Boloș și cu toți! Să-și dea demisia!" Tudor Chirilă a ieșit în online cu declarații dure după victoria în dosarul Roșia Montană / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Tudor Chirilă
Sursa foto: Facebook Tudor Chirilă
Tudor Chirilă a ieșit în online cu declarații controversate.

Tudor Chirilă este cunoscut pentru verbalizările acide și comentariile dure la adresa clasei politice. Nici de data aceasta, după ce s-a pronunțat verdictul la Curtea de Arbitraj din Washington în dosarul Roșia Montană, nu a putut să tacă și a băgat degetul în obrazul actualilor guvernanți despre care spune că au interese total diferite de cele ale românilor.

"Mult hulita și disprețuita și urâta, de politicieni mai ales, societate civilă a reușit o victorie. Această luptă a început chiar cu mult înainte de protestele celor câțiva inimoși care au susținut asta (n.r. că Roșia Montană trebuie să rămână a noastră). Iată-ne acum în situația în care România primește și ceva bănuți despăgubiri. Este o victorie extraordinară, este, până la urmă, demonstrația că totuși protestele nu sunt degeaba. 

Cine spunea că protestele sunt degeaba se înșeală! Fără toate zilele de protest, fără zecile de mii de bucureșteni și de oameni din toată țara care au ieșit în stradă pentru cauza Roșia Montană lucrurile nu ar fi fost așa. Poate că ar fi avut o altă turnură, poate că acea exploatare, parafată de niște contracte ale statului român despre care noi încă nu știm nimic, ar fi fost dusă până la capăt. Ce s-a întâmplat ieri ne mai demonstrează și clivajul, diferența uriașă între ceea ce-și doresc românii și ceea ce-și doresc politicienii.

Politicienii și-au dorit această exploatare, iar în ultimele două luni de zile am fost pregătiți, minut cu minut, de către guvernarea Ciucă-Ciolacu și toată șleahta lor cu Boloș și toată lumea, să aflăm că această exploatare este posibil să se facă pentru că na, România are două miliarde de euro de pierdut li aceste două miliarde, iată, nu pot fi plătite de statul român. Statul român ce face? Plătește pensii speciale, plătește sinecuri tuturor angajaților de la diversele regii și agenții ale statului care toacă frunză la câini pe sute de mii de euro. Asta face statul român. Și atunci noi eram pregătiți ca cetățeni... Ei se spălau pe mâini cu un referendum care avea ca scop să afle dacă românii își doresc această exploatare și era foarte ușor de exploatat subiectul ăsta. De ce să plătim  2 mld., nu? Mai bine să exploatăm.

"Pare că sunt și un pic triști că procesul s-a pierdut!"

Se vehiculează tot mai multe teorii mai mult sau mai puțin posibile prin care se pregătea o altă șpagă mare actualei clase politice vis-a-vis de ceea ce înseamnă exploatarea Roșia Montană. Acum dl. Ciolacu se împăunează cu această victorie în loc să-și dea demisia. Pentru că a susținut înainte de verdictul unui proces la Curtea de Arbitraj de la Washington faptul că România ar putea să piardă acest proces. Ba pare că sunt și un pic triști că procesul s-a pierdut. Și el și dl. consilier Ponta și toată lumea care era pregătită să arunce practic vina pe societatea civilă care, iată, vezi bine unde ne-a adus și au pus România la plată la 2 mld. de euro! Ei bine, lucrurile astea nu s-au întâmplat.

Poate că ăștia de la Gabriel Resources o să atace această hotărâre, nu știu dacă vor avea câștig de cauză a doua oară, ei vor încerca, sunt mulți bani pierduți acolo, dar încă o dată s-a dovedit că din când în când mai învinge și binele și s-a dovedit că e o diferență de interes majoră între șleahta asta politică care nu face decât să devalizeze România de resurse și după aia se bate cu pumnu-n piept că suveranism și că ce ne face Europa. Păi UE a parafat contractul de la Roșia Montană? Ne-a obligat UE să semnăm acel contract păgubos?" a spus Tudor Chirilă în fața camerei.

Videoclipul integral, aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel