Guvern Ciucă, mutarea PSD. Laura Vicol: Bătaie de joc la adresa noastră, a tuturor românilor. E cumplit!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Laura Vicol, deputat al Partidului Social Democrat, a făcut, vineri seară, în exclusivitate pentru DCNews, primele declarații după ce conducerea PNL a aprobat lista de miniștri din Guvernul Ciucă, dar și programul de guvernare.  

Alegerile anticipate reprezintă singura soluție, a spus, vineri seară, Laura Vicol, pentru DCNews, în contextul în care, vineri după-amiază, premierul desemnat Nicolae Ciucă a anunţat lista cu propunerile de miniştri pentru portofoliile PNL din noul Cabinet. Potrivit anunţului făcut de Nicolae Ciucă, la finalul Biroului Executiv al PNL, propunerile sunt: Alina Gorghiu - Ministerul Justiţiei, Florin Roman - Ministerul Economiei, Cătălin Predoiu - Ministerul Apărării, Mircea Fechet - Ministerul Agriculturii, Robert Sighiartău - Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

„Poziția PSD este cea pe care o cunoașteți (n.r. nu va vota un guvern minoritar). În actualele condiții, clar NU! Este o bătaie de joc la adresa noastră, a tuturor românilor tot ceea ce se întâmplă”, a spus Laura Vicol.

Anticipatele reprezintă singura soluție, în opinia Laurei Vicol, „însă este cumplit acum să-i ceri unui popor obidit, care și-a dus la groapă morții în saci, un popor mut de durere și de neputință, un popor care, timp de aproape doi ani nu a văzut nimic bun de la cei care ar fi trebuit să ocrotească și nu să dezbine, să iasă la vot, chiar dacă este singura soluție dreaptă”, a subliniat Laura Vicol.

Nici USR nu va vota Guvernul Ciucă

USR nu va vota Guvernul Nicolae Ciucă, a anunțat, vineri seară, Ionuț Moșteanu. Acesta spune că USR susține, în continuare, refacerea coaliției.

„USR nu va vota acest guvern minoritar, așa cum am spus-o în repetate rânduri. USR susține refacerea coaliției de guvernare PNL – USR – UDMR, la fel, așa cum am spus în repetate rânduri, însă PNL, prin decizia de a merge înainte, prin decizia de zilele trecute de a nu flexibiliza mandatul premierului desemnat Ciucă, și a merge înainte cu acest guvern minoritar, menține această criză politică. Această criză politică va continua”, a spus Ionuț Moșteanu.

De asemenea, acesta a spus că a văzut declarații contradictorii între președintele PNL, Florin Cîțu, și premierul desemnat Nicolae Ciucă. „Pe de o parte, președintele PNL, domnul Cîțu, spunea că acest Guvern o să treacă. Pe de altă parte, premierul desemnat, domnul Ciucă, spunea, de lângă el, că acest guvern nu va trece. Unul dintre ei are informații greșite”, a mai declarat Ionuț Moșteanu.

Ciucă: Am hotărât să merg în Parlament, până miercuri există timp de reflecție pentru parlamentari

Amintim că premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat că a decis să meargă în Parlament cu lista Guvernului și cu programul de guvernare, până miercuri mai este timp de reflecție pentru parlamentari, potrivit acestuia.  

„Așa cum arată situația și cifrele, matematic, guvenul nu are șanse să treacă. Pe parcursul negocierilor s-a constatat destul de multă inflexibilitate și am realizat că probabil nu se va ajunge la un acord politic, astfel încât să putem determina o majoritate care să aprobe Guvernul în Parlament. Totuși, ținând cont de situația în care ne găsim astăzi, una deosebit de complicată, am hotărât să merg cu programul de guvernare și Cabinetul în Parlament, pentru că, până miercuri, mai este timp, există timp de reflecție pentru fiecare dintre parlamentari”, a spus Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel