Guvern Cîțu. Pronosticul sociologului Alfred Bulai despre moțiunea de cenzură. Ce urmează de mâine
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Guvern Cîțu
Guvern Cîțu
Sociologul Alfred Bulai a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre ziua moțiunii de cenzură și despre variantele pe care președintele Iohannis le are la îndemână începând de mâine.

Într-un interviu exclusiv pentru DC News, sociologul Alfred Bulai a oferit o scurtă analiză despre ziua moțiunii de cenzură și despre opțiunile pe care președintele Iohannis le are în formarea unui nou Guvern:

„Probabilitatea cea mai mare este să pice Guvernul, cel puțin după declarațiile politice ale tuturor, iar, după mine, Klaus Iohannis va demara de mâine procesul de consultare cu partidele, fiind obligat de Constituție.

Este complicat să vorbim despre alegeri anticipate pentru că declarațiile politice și realitatea pot să fie certate rău. Declarația politică a partidului, a liderului de partid, poate să fie cu totul diferită de ceea ce își doresc de fapt. După mine, Partidul Național Liberal și Uniunea Salvați România își doresc să fie la guvernare, au sugerat că vor fi împreună, iar USR-ul are și un motiv să se întoarcă la guvernare atât timp cât obiectivul fundamental al lor, să scape de domnul Cîțu, se îndeplinește“, a precizat sociologul Alfred Bulai.

Cristoiu: Căderea Guvernului la moţiunea PSD are pentru PNL următoarele avantaje

Ion Cristoiu merge pe ipoteza unui comportament responsabil al liderilor PNL, al lui Florin Cîţu şi al preşedintelui Klaus Iohannis şi afirmă că moţiunea de cenzură a PSD va fi adoptată de Parlament, iar Guvernul va pica.

„Marţi, 5 octombrie 2021, Guvernul Florin Cîţu va pica la Moţiunea de cenzură. E atît de sigur, încît trecerea Moţiunii de cenzură nu va fi o ştire. Va fi o ştire dacă nu trece şi Guvernul Florin Cîţu va rămîne la Palatul Victoria.

Acestor concluzii le-aş adăuga acum una mult mai importantă: Supravieţuirea Guvernului Cîţu ar fi nu numai o ştire. Ar fi un dezastru. Pentru toată lumea. Pentru ţară în primul rînd. Dar şi pentru PNL şi pentru Klaus Iohannis”, susține Ion Cristoiu.

În opinia lui Ion Cristoiu, căderea la moţiunea PSD are pentru PNL următoarele avantaje:

„1) Confirmă existenţa pe scena politică a două partide mari, cu adevărat importante PNL şi PSD.

2) Trecerea Moţiunii AUR-USRPLUS ar fi marcat pentru opinia publică victoria USRPLUS. PSD n-avea nici un interes să facă din AUR un partid în stare să prăbuşească Guverne. PNL n-avea interesul să umfle muşchii USRPLUS prin victoria asupra PNL. (...)“ (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel