Data actualizării:
Data publicării:

Gustare bestială de cartofi, o capodoperă culinară pentru toate ocaziile. Încearcă și nu vei regreta

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Gustare bestială de cartofi, o capodoperă culinară pentru toate ocaziile. Sursa - Pexels
Gustare bestială de cartofi, o capodoperă culinară pentru toate ocaziile. Sursa - Pexels

Vă prezentă o mâncare foarte consistentă, ușor de preparat din produse întotdeauna disponibile acasă.

Acest fel de mâncare se prepară foarte rapid, ușor și din produsele din cămară.  

Ingrediente:


cartofi - 1 kg,
brânză tare - 100 grame,
verdeata proaspătă,
ouă - 2 bucăți,
sare - 0,5 linguriță.
smântână sau iaurt - 100 grame,
făină - 3-4 linguri.

 

 

Modul de preparare

 

 
Mai întâi, fierbeți cartofii și transformați-i într-un piure. Dați brânza prin răzătoarea mare și adăugați-o în bolul cu cartofi. Adăugați ierburi proaspete (mărar sau ceapă verde), sare și piper după gust și amestecați bine.

Fursecuri cu smântână și unt. O rețeta savuroasă, pentru care ai nevoie de un borcan de dulceață

Ouăle se pun într-un bol curat, se adaugă sare, smântână, faina și se amesteca cu telul.  A venit moentul să combinați cele două compoziții, care trebuie amestecate bine. Lăsați ca aluatul de cartofi să se odihnească circa 15 minute.

Zahăr aromat cu lavandă: îl poți face ușor acasă și folosi la deserturile preferate

Ungeți-vă mâinile cu ulei și formați bile, apăsați puțin pentru a le aplatiza.  Prăjiți chiftelele de cartofi în în ulei încins, pe ambele părți, până când apare o crustă aurie. Transferați chiftelele pe șervețele pentru a scurge excesul de ulei. Poftă bună!

 

BONUS. Prepară acasă un ketchup delicios: este mai gustos și mai sănătos decât cel din magazin

 

Nici un ketchup cumpărat din supermarket nu poate concura cu bogăția gustului sosului făcut acasă. Ketchup-ul de casă completează perfect felurile de mâncare și poate fi păstrat până iarna. 

Ketchup-ul de casă este potrivit atât pentru carne, cât și pentru pește. Prepararea unui sos natural este foarte simplă, dacă urmezi rețeta. 

Înghețată delicioasă de casă: cea mai ușoară și mai rapidă rețetă

În plus, ketchup-ul de casă este mult mai sănătos și mai gustos decât orice alternativă cumpărată din magazin.

 

Ingrediente:

roșii coapte - 5 kg,

ceapă - 350 grame,

zahăr - 200 grame,

oțet 9% - 100 ml,

sare - 30 grame,  

scorțișoară - 1 linguriță,

cuișoare măcinate - 1 linguriță,

piper negru măcinat - 1 linguriță,

muștar uscat - 1 linguriță.

 

Rețeta pas cu pas 

 

Se spală roșiile și se trec  printr-un storcător. Ceapa curățată se dă printr-o mașină de tocat carne. Într-o oală mare se amestecă sucul de roșii și ceapa și se pun pe foc. Gătiți până când amestecul de roșii și ceapă se reduce de 2 ori. Acest lucru durează aproximativ 4 ore.

Vinete murate, gata în 30 de minute: o rețetă ușoară, pe care și o gospodină fără experiență o poate pregăti  

De îndată ce compoziția capătă consistența dorită, adăugați toate condimentele și gătiți încă 10 minute. La sfârșitul gătitului, adăugați oțet. Între timp, spălați borcanele în care veți pune ketchup-ul. Acoperiți borcanele cu capace și închideți-le bine. 

 

 

BONUS. Cartofi copți, în doar 7 minute, fără a porni cuptorul. Doar bucătarii cu experiență cunosc acest truc

 

Cartofii copți sunt atât de buni, dar este atât de plictisitor să-i prepari! Adesea nu ai chef să ții cuptorul aprins, timp de o oră sau chiar mai mult, mai ales odată cu sosirea verii. Dar bucătarii cu experiență folosesc un truc rapid și ușor.

Cartofi copți sau fierți te duc cu gândul la preparate de iarnă. Cu toate acestea, consumul de cartofi este deosebit de util și vara: acești tuberculi ne ajută la combaterea căldurii și a epuizării, datorită sărurilor minerale în care sunt bogați.

Clătite delicioase cu cartofi, dintr-un minim de ingrediente: fără ouă și fără făină

Cu toate acestea, majoritatea rețetelor necesită un timp de prepararea mai lung. Din fericire, există o modalitate de a evita acest lucru, obținând și trei avantaje:

- timpul de gătire se reduce de la o oră la 7 minute;

- casa se menține mai răcoroasă;

- economisești curent electric. 

Toate acestea sunt posibile datorită cuptorului cu microunde. De fapt, aparat electrocasnic versatil ajută și la reducerea consumului de curent electric.  Dar cum să folosești cuptorul cu microunde pentru a pregăti cartofi copți?

Amestecă morcovii cu făină. Vei obține cel mai delicios tort, pe care l-ai gustat vreodată

De obicei, când pregătim cartofi copți la cuptor, îi învelim în folie de aluminiu. Dacă decidem să folosim cuptorul cu microunde nu trebuie să-i înveliți în folie cu aluminiu: este periculos!

 

Ingrediente:

câte un cartof de persoană;

ulei;

sale și piper;

unt,

smântână sau brânză moale;

ierburi aromatice după gust.

 

Procedură: spălați cartofii, frecându-i bine cu o periuță de dinți sau cu partea aspră a buretelui. Uscați cartofii cu prosoape de hârtie și înțeapă-i de trei-patru ori cu o furculiță.

Asezonează fiecare cartof cu un strop de ulei și învelește-l cu hârtie de copt, Aranjați-le pe un vas potrivit pentru cuptorul cu microunde și gătiți-i 7 minute la putere maximă.

Muștar de struguri: un sos uimitor pentru brânzeturi și friptură, pe care îl poți face acasă

Verificați dacă cartofii sunt fragezi folosind o scobitoare. Dacă scobitoarea nu pătrunde ușor în cartofi, mai lăsați-i încă 2 minute în cuptorul cu microunde. Cartofii copți sunt gata!

Puțini oameni cunosc aceste turc ingenios. La final, înainte de a servi cartofii pe masă, nu uitați să-i asezonați cu sare și piper. Apoi tăiați fiecare cartof vertical și pregătiți un amestec de ierburi aromatice. Oaspeții pot adăuga  bucăți de unt, smântână sau brânză moale în interiorul cartofilor, apoi pot asezona totul cu ierburi aromatice. Un adevărat răsfăț culinar!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel