Guseth a vrut să renunțe la mandatul de ministru în timpul audierii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cristina Guseth, propusă pentru ocuparea portofoliului de la Justiţie, a declarat luni, după audierea din comisiile parlamentare de specialitate, că s-a gândit să renunțe la mandatul de ministru al Justiției. Ea a precizat că imediat a reflectat la ce impact va avea activitatea sa pe viitor, recunoscând că încă nu este pregătită pentru această funcţie.

'A fost o situaţie în care eu am simţit o energie negativă împotriva mea şi, în pofida acestui lucru şi a unui experienţe extrem de dificile, va trebui să colaborez şi să mă supun puterii legislative în statul român', a afirmat Guseth despre momentul tensionat din timpul audierii pe tema imunităţii, potrivit Agerpres.

Referitor la solicitarea unui parlamentar de a renunţa la nominalizare şi dacă a fost vreun moment în care a luat în calcul să depună mandatul, Cristina Guseth a confirmat că s-a gândit la acest lucru: 'Da, în acele momente treci prin toate etapele. Te gândeşti la tine, la ce simţi, dar te gândeşti şi la impactul pe care poate o să-l aibă ceea ce o să faci în viitor şi atunci a trebuit să iau decizia destul de repede. (...) Nu sunt pregătită. Dar o să mă pregătesc. Pentru mine o să fie mult mai greu. Nu sunt pregătită în sensul faptului că nu am educaţie juridică. Tocmai de asta, eu cred că acolo pot reprezenta justiţiabilul. Şi ei trebuie să înţeleagă ceea ce este în legi. Legea nu este apanajul unor oameni cu pregătire juridică. Legea se aplică oamenilor. Deci, eu voi reprezenta acei oameni şi voi face un efort suplimentar ca să înţeleg şi să iau decizia bună', a explicat directorul Freedom House.

Ea a recunoscut că s-a blocat la întrebările legate de imunitate şi că s-a simţit ca la examen.

'Acolo m-am blocat. (...) Deci, eu acolo m-am blocat şi am uitat de imunitate, despre care tot vorbim, pe care o au în caz de percheziţie, de arest preventiv parlamentarii', a menţionat Guseth.

[citeste si]

Întrebată dacă i-a fost greu să le spună în faţă parlamentarilor că ei sunt vizaţi atunci când se vorbeşte de imunitate, ministrul propus al Justiţiei a precizat: 'Nu poţi să le spui în faţă pentru că, totuşi, cu oamenii aceştia trebuie să colaborezi şi atunci, da, mi-a fost greu să le spun lucrul acesta. (...) După o astfel de experienţă, am să fac tot ce ţine de mine ca drumul României să continue. Deci, pentru mine a fost o experienţă foarte dură şi grea şi, da, voi face ceea ce este în interesul cetăţenilor din România'.

Ea a adăugat că, atunci când va avea proiecte de legi, va veni în Parlament cu experţi.

'Departe de mine gândul ca eu să vin să susţin, câtă vreme eu nu am pregătirea juridică să fac lucrul acesta. (...) La MJ voi face proiecte care să ducă la consolidarea reformei din sistemul judiciar, care îl deranjează atât de mult pe domnul Nicolicea. (...) Am experienţă. Dovadă e ceea ce am făcut şi am lucrat cu instituţii din sistemul judiciar şi am avut rezultate. Deci, experienţă de a face proiecte şi de a obţine rezultate am. Experienţă managerială am. Nu sunt jurist', a subliniat aceasta.

În legătură cu menţionarea 'străzii' în intervenţiile sale şi dacă aceasta este mulţumită de prestaţia unui ministru al Justiţiei la audierea din comisiile de specialitate, Guseth a susţinut că strada vrea ca lupta anticorupţie să continue.

'E greu să spun ce va spune 'strada', dar cred că 'strada' vrea ca ceea ce s-a întâmplat în România în ceea ce priveşte lupta anticorupţie să continue şi 'strada' a înţeles că de acolo se trage, de la corupţie', a menţionat Guseth.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel