Gușă, veste bună din Israel pentru România și Schengen: Benjamin Netanyahu a început să lucreze în favoarea țării noastre / video
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Cozmin Gușă a venit cu o veste bună pe finalul emisiunii „Deferiți mass-media” de la DC News și DC News TV. 

„Vreau să spun lucru foarte important legat de Israel. Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, a început, într-un mod extrem de evident, să lucreze în favoarea României. A fost singurul premier de calibru care, în urmă cu o săptămână, l-a accesat, destul de dur am înțeles, pe Karl Nehammer, și apoi prin intermediul ministrului de Externe al Israelului, militând pentru cauza României cu niște lucruri care l-au înspăimântat puțin pe cancelarul Austriei”, a spus Cozmin Gușă la „Deferiți mass-media”.

„Iată că ușor-ușor, ne putem regăsi un partener tradițional. Avem, din nou, declarativ și dovedit un partener în noul guvern israelian”, a mai zis analistul la DC News și DC News TV.

Amintim că, potrivit unor surse, România a purtat discuții cu diplomația israeliană pentru sprijinirea dosarului de aderare la Schengen, în vederea facilitării negocierilor cu Austria. Ministrul de externe israelian, Eli Cohen, l-a sunat pe omologul austriac pentru a discuta despre dosarul României privind aderarea la Schengen. Șeful diplomației israeliene i-ar fi cerut lui Alexander Schallenberg să primească România în spațiul de liberă circulație.

VEZI ȘI ALTE ȘTIRI:

Ministrul olandez al Afacerilor Externe, Wopke Hoekstra, a declarat vineri că ţara sa va susţine România în ceea ce priveşte dosarul Schengen.

El a susţinut o conferinţă de presă comună, la Bucureşti, alături de omologii român, Bogdan Aurescu, respectiv francez, Catherine Colonna.

„Este un subiect pe care eu şi Bogdan Aurescu l-am discutat de câteva ori în ultimele luni", a spus şeful diplomaţiei olandeze.

Wopke Hoekstra a vorbit, în acest sens, de o „evoluţie remarcabilă" a ţării noastre.

„Premierul, Guvernul, Parlamentul nostru şi eu, personal, am spus anterior, vom susţine România. Acesta a fost mesajul din trecut şi rămâne", a punctat Hoekstra.

În intervenţia sa, ministrul Bogdan Aurescu a spus că aşteptarea României de aderare la spaţiul european de liberă circulaţie „este legitimă".

VEZI ȘI: OMV Petrom, subiectul zilei, dar nimeni n-a vorbit despre ce se va întâmpla în 2024, până azi în emisiunea „Deferiți mass-media” / video - https://www.dcnews.ro/omv-petrom-subiectul-zilei-dar-nimeni-n-a-vorbit-despre-ce-se-va-intampla-in-2024-pana-azi-in-emisiunea-deferiti-mass-media-video_903472.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel