Guşă: Un ONG numără urşii din România pe şase milioane de euro / Vâlcu: 2000 de euro pe urs. Poţi să îi cumperi la banii ăştia
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Bogdan Chirieac, Val Vâlcu şi Cozmin Guşă au făcut analiza momentului la Deferiţi Mass Media. 

În cadrul emisiunii, Cozmin Gușă a vorbit despre banii pe care și ”i-au asigurat” cei din USR-PLUS și contractele semnate cu ONG-uri din România. 

”Ei s-au asigurat cu fonduri. ONG-urile lor sunt pline deja și și-au semnat contractele. Inclusiv la treaba aia cu urșii. Un ONG de-al lor numără urșii din România pentru șase milioane de euro. Au dat bani ca să numere urșii din România pe problema asta că avem un număr prea mare de urși și un ONG de-al lor face asta pentru șase milioane de euro. Avem atâția pădurari la Romsilva care poate să facă asta”, a declarat Cozmin Gușă. 

”Este 2.000 de euro pe urs. Poți să îi cumperi la banii ăștia. 3.000 de urși la 2.000 de euro bucata”, a completat Val Vâlcu. 

”Oamenii de la USR-PLUS s-au asigurat cu fonduri și pentru traiul în opoziție, dar dacă ei se întorc din acest demers atunci sunt perdanți pe toate planurile. Pentru că ei se întorc din acest demers în condițiile în care Cîțu nu pleacă și atunci dacă ei se întorc din acest demers sunt perdanți pe toate planurile și putem uita și de USR-PLUS. Dacă USR-PLUS cedează astăzi atunci ei sunt pierduți politic, dar nu pariez pe asta”, a mai declarat Cozmin Gușă. 

Începe numărarea urşilor din România

Ministrul mediului, apelor şi pădurilor, Barna Tanczos, a participat la Băile Tuşnad la conferinţa de lansare a proiectului "Implementarea Planului naţional de acţiune pentru conservarea populaţiei de urs brun din România", finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

La conferinţă au fost prezenţi reprezentanţi ai Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, în calitate de Lider de proiect, şi partenerii acestuia: Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt R.A. Braşov, Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva şi Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Silvicultură "Marin Drăcea".

Proiectul "Implementarea Planului naţional de acţiune pentru conservarea populaţiei de urs brun din România" are o valoare totală de 53.598.950,71 lei şi are ca obiectiv principal estimarea genetică a populaţiei de urs brun din Carpaţii României.

Citește mai multe aici!

Vezi mai multe în VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel