Gușă: Scutea a blocat interviul cu procurorul Sorin Iașinovschi (SIIJ) / video
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Sorin Iașinovschi, interviu pentru KanalD / Captură Antena3
Sorin Iașinovschi, interviu pentru KanalD / Captură Antena3
Chirieac, Vâlcu şi Guşă au dezbătut, la emisiunea 'Deferiți mass-media' de la DCNewsTV, subiectul momentului: blocarea interviului acordat de procurorul Sorin Iașinovschi (SIIJ) despre presupusa fraudă de la alegerile din Sectorul 1.

Procurorul Sorin Iașinovschi, din cadrul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), a vorbit despre dosarul alegerilor de la Sectorul 1, într-un interviu acordat pentru jurnalista Denise Rifai de la Kanal D.

După ce promo-ul a apărut, Gabriela Scutea, procurorul general al României, a intervenit, iar Kanal D a decis să nu mai difuzeze pe post interviul, ci doar pe site-ul televiziunii, după cum a spus Cozmin Gușă la DCNewsTV.

Cozmin Gușă a declarat la 'Deferiți mass-media' de la DCNewsTV că 'să știți că interviul a fost blocat de doamna Scutea care, după ce a văzut promo-ul. Fiind alertată de către o altă jurnalistă mai apropiată de statul paralel, a trimis un comunicat public, dar în atenția postului de televiziune, să se supună unor rigori apropo de CNA și mass-media electronică.'

VEZI ȘI: Fraudă la Sectorul 1? Procurorul Iașinovschi: Suspiciunea a fost întărită de imaginile cu persoanele care umblau cu sacul în spate

Gușă: Am aflat că sunt dovezi solide de fraudă din gura procurorului

'Patronii turci, ce să facă, pe cine să întrebe?! L-au dat doar pe Internet. Nu le-aș face un proces de intenție, i-aș aplauda că au avut curajul să dea așa ceva. Au publicat pe site-ul lor și eu, din acele 7-8 minute, am tras concluzia clară, ca un om interesat, că sunt dovezi solide de fraudă. Le-am aflat din gura procurorului, nu de la un jurnalist care a primit informația pe surse, că a fost fraudă în secții.', a adăugat Cozmin Gușă.

El a precizat, de asemenea, că 'singura fraudă pe care ei pot s-o observe după alegeri este atunci când procesul verbal per sac nu corespunde cu numărul de voturi din sac. Simplu!'.

VEZI ȘI: Alegeri Sectorul 1. Promo-ul pentru interviul cu procurorul de caz, șters. Av. Drăgan: Ne luptăm cu ceva mult mai mare decât credem

Jurnalistul Val Vâlcu a intervenit și a menționat că 'dacă e așa, poate doamna Scutea a vrut să protejeze dosarul.'

'Chichițe avocățești se pot găsi. Ăla n-a zis că în secția X s-a fraudat... A zis că s-ar putea să fie fraude imputabile și profitabile amândurora.', a mai spus Cozmin Gușă.

'Tudorache nu știa cum să piardă alegerile și atunci a fraudat ca să piardă.', a răspuns, ironic, analistul politic Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel