Gușă, scenariu despre Guvern. ”Rămâne mai singur să conducă țara. Iohannis asta a urmărit de la început”/ VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Gușă, scenariu despre Guvern. ”Rămâne mai singur să conducă țara. Iohannis asta a urmărit de la început” / Foto: Administrația Prezidențială
Gușă, scenariu despre Guvern. ”Rămâne mai singur să conducă țara. Iohannis asta a urmărit de la început” / Foto: Administrația Prezidențială
Cozmin Gușă lansează un nou scenariu despre soarta Guvernului Ciucă.

Cozmin Gușă susține că Guvernul Ciucă nu va fi învestit, iar președintele Klaus Iohannis va "rămâne mai singur să conducă țara". În plus, Klaus Iohannis ar fi urmărit acest lucru încă de la bun început, mai spune consultantul politic.

"Eu am scris o analiză de dimineață. Am avut o așa o linie de gândire că, de fapt, planul lui Iohannis a fost de la început să ducă prin două nominalizări finalizate cu vot, într-una, să zicem, că le-a făcut pe plac francezilor cu Cioloș, în asta cu Ciucă, să zicem, că le-a făcut pe plac americanilor. Rămânem în limita celor 60 de zile, după care ar putea, dacă dorește să declanșeze alegeri anticipate prin 10 decembrie-  și suntem în interiorul termenului de până la 20 noiembrie, de 45 de zile guvern interimar-  numai că, după săptămâna viitoare, după ce pică și Ciucă, toată puterea rămâne la Iohannis, care conduce țara după ce pică și guvernul ăsta interimar al lui Cîțu, conform legii, nu știm ce se va întâmpla, că nu e reglementat constituțional ce se întâmplă după 45 de zile, care se împlinesc în 20 noiembrie.

Gușă, despre Iohannis: De fapt, Iohannis asta a urmărit de la început

Rămâne mai singur (n.r. Klaus Iohannis) să conducă țara și din ”tripticul” ăsta de interese externe asupra României: Statele Unite, Franța și Germania; rămân nemții cu președintele lor, nemții și austriecii. Francezii își vor fi luat deja adio de la Cioloș și, deși nu neapărat că îmi doresc, dar dacă era un guvern cu PSD-iști sau tehnocrați PSD-iști acolo la Ciucă, nu ar fi fost chiar așa rău pentru România, dar ne îndepărtăm de acest scenariu.

De fapt, Iohannis asta a urmărit de la început, de aia e și atât de impasibil, de aia s-a și dus în vizită externă, nu l-a interesat pe el. Eu cred că nici nu deschidea gura Cîțu pe la colțuri împotriva lui Ciucă, după cum știm că a făcut, că l-a cam fentat pe Ciucă în tentativa lui de a-și face o majoritate, dacă nu primea aceste lucruri prin mesaje scrise, vorbite, cum or fi, de la Iohannis. Nu mișcă Cîțu în fața lui Iohannis, iar mie mai degrabă mi se pare că Iohannis nu l-a ajutat deloc pe Ciucă. Ce flexibilizare de mandat? Adică flexibilizăm mandatul ca să ajungem tot la același guvern minoritar PNL-UDMR, e o prostie.", a declarat Cozmin Gușă în emisiunea "Deferiți mass-media" de la DC NEWS.

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel