Data publicării:

Gușă lansează Realitatea Plus, în română și engleză

Autor: Ion Voicu, ionvoicu
WhatsApp
cozmin_gusa
cozmin_gusa

CNA a aprobat, în ședința de joi, solicitarea societăţii Geopol International, deţinută de Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru, pentru lansarea postului de ştiri Realitatea Plus. Potrivit Mediafax, societatea amintită a făcut o investiţie de 13 milioane de euro, postul urmând să emită în România, Republica Moldova şi în ţări din Balcanii de Vest (Croaţia, Serbia, Muntenegru, Albania, Bosnia şi Herţegovina şi Republica Macedonia).

Asociații Geopol International SRL sunt Strategies-Research-Investments SRL - 99% (în această societate Cozmin Guşă deţine 50%, iar Maricel Păcuraru - 50%) şi Păcuraru Alexandra-Beatrice -1%)

La şedinţa CNA de joi au participat Cozmin Guşă (în calitate de acţionar majoritar al creditorului principal şi al companiei care a solicitat licenţa pentru televiziunea Realitatea Plus), Florin Bercea (administratorul special al societăţii Realitatea Media, aflată în insolvenţă), Andreea Creţulescu şi Rareş Bogdan (coordonatori editoriali ai Realitatea Plus) şi Alin Petran (coordonatorul tehnic al proiectului Realitatea, dar şi al reţelei Realitatea).

"Facem un demers în premieră de a extinde un brand românesc pe o zonă emergentă din punct de vedere media şi geopolitic. Este zona vizată de extindere a Uniunii Europene (...) Acest demers ajută trustul Realitatea, deschizând în baza investiţiei pe care o facem posibilităţi de asociere pentru finalul acestui an sau începutul anului viitor, când preconizăm şi ieşirea din insolvenţă (a Realitatea Media SA, n.r.)", a spus Cozmin Guşă, joi, la CNA.

Programul ar urma să fie în mare parte în în limba engleză, dar va avea subtitrări pentru emisiunile înregistrate în limbile ţărilor în care televiziunea emite. Potrivit explicațiilor oferite de Cozmin Gușă, echipa Realitatea Plus va fi preponderent românească, mixtă în oraşele balcanice.

Realitatea Plus va avea un studio la Bucureşti, unul la Bruxelles şi câte unul în capitalele ţărilor în care va fi prezentă, după modelul Euronews, crawl-ul urmând a fi în limba fiecărei ţări, informează realitatea.net.

Cu rezervele exprimate de Narcisa Iorga, care a sugerat să fie schimbată denumirea noului post, majoritatea membrilor CNA şi-au exprimat speranţa că proiectul lui Cosmin Guşă este promiţător, fezabil, mergând pe o direcţie europeană, pledând pentru acordarea licenţei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel