Guran (PNL), înțepătură pentru Nicușor Dan: Dacă era Ludovic Orban primar, Capitala arăta altfel
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Nicușor Dan
Sursă foto: Facebook Nicușor Dan
Virgil Guran este dezamăgit de modul în care arată Capitala României. Deși Nicușor Dan este primar de 8 luni, deputatul PNL ar fi preferat un edil ca Ludovic Orban.

Invitat la Decisiv, la Antena 3, VIrgil Guran s-a declarat întristat de modul în care arată Capitala României. Potrivit acestuia, Ludovic Orban ar fi fost un primar mai destoinic decât Nicușor Dan:

„Mâine, dacă mă deranjează doamna Chichirău, îi fac o plângere penală și să se retragă, nu cumva să planeze asupra dânsei ceva. Credeți-mă, plângeri penale am văzut destule și împotriva mea și împotriva altora. Chiar și președintele meu, Ludovic Orban, a fost oprit din cursa de la Capitală și poate Bucureștiul arăta altfel, da? S-a dovedit că este nevinovat.“

În acest moment, jurnalista Cătălina Porumbel a intervenit: „Lăsați, domnule Guran, îl aveți pe Nicușor Dan“

Virgil Guran: „Nu las. Eu sunt liberal și eu țin la libertatea oamenilor, indiferent de ce mă înjură lumea. Când un om e acuzat, să fie acuzat de lucruri concrete“, a precizat liberalul Virgil Guran.

În 2016, înainte de alegerile locale, Victor Orban s-a retras din cursa pentru Primăria Capitalei deoarece era cercetat penal. Ulterior, acesta s-a dovedit a fi nevinovat, iar alegerile au fost câștigate de candidatul PSD, Gabriela Firea.

Referendum pentru demiterea lui Nicușor Dan

Potrivit Antena 3, Partidul Puterii Umaniste - Social Libera strânge semnături în Capitală pentru a demara un referendum de demitere a primarului general, Nicușor Dan. Într-o intervenție telefonică la același post TV, Steluța Cătăniciu, deputat al formațiunii, a vorbit despre strângerea de semnături:

„PPU-SL demarează procedura pentru inițierea unui referendum, deoarece primarul general sau orice alt primar al unei unități administrativ teritoriale poate fi suspendat prin referendum. Membrii executivi ai PPU-SL au aprobat astăzi demararea unei astfel de proceduri pentru suspendarea domnului Nicușor Dan și presupune strângerea unui număr de semnături într-un procent de 25% din electoratul care este pe liste. După adunarea acestui număr, se face o sesizare la prefect care printr-o cerere motivată se adresează Guvernului care are obligația să organizeze acest referendum.

Vorbim de niște sute de mii de semnături și vorbim de sănătatea românilor. E o mare diferență între a fi reprezentantul interlopilor și a fi primarul bucureștenilor. Se vede cu ochiul liber acest lucru pentru că Bucureștiul este sub asediul căpușelor și al șobolanilor, iar lipsa de reacție a primarului general reprezintă un atentat la un drept fundamental al românilor, dreptul la sănătate.

Vrem să strângem cât mai repede, depinde de bucureșteni, dacă ei s-au săturat de lipsa de reacție a primarului, deoarece au trecut 8 luni de când Capitala are o nouă administrație și e evident că nu s-a făcut absolut nimic. Din păcate, primarul general are o agendă paralelă nu doar cu promisiunile de campanie, ci și cu nevoile bucureștenilor. Va exista și o pagină de internet și vom merge și pe străzi pentru declanșarea unui astfel de referendum“, a precizat deputata Steluța Cătăniciu.

CITEȘTE ȘI  -  Bucureştiul, invadat de căpuşe şi gunoaie. Vâlcu: "L-aţi ales pe unul care se ştergea de muci cu reverul hainei Fiecare e pe cont propriu în jungla urbană"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel