Gunoi și piețe distruse. Cum s-a transformat Sectorul 1 sub Armand. Promisiunea de pe pliant, spulberată de realitate, arată Dan Podaru
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Gunoi Sector 1/ foto cititor dcnews, arhivă
Gunoi Sector 1/ foto cititor dcnews, arhivă
Dan Podaru a participat la emisiunea #Rezist cu Oana Stănciulescu unde a explicat care sunt cele mai mari probleme cu care se confruntă Sectorul 1.

Dan Podaru, candidat pentru Primăria Sectorului 1, a fost invitatul Oanei Stănciulescu la emisiunea #Rezist de la DCNews TV, Stiridiaspora și DC News. În cadrul multor subiecte de interes pentru opinia publică din București, invitatul emisiunii a explicat care sunt cele mai mari probleme nerezolvate ale Sectorului 1.

Cea mai mare nemulțumire a locuitorilor Sectorului 1

"Cea mai mare nemulțumire a locuitorilor sectorului 1 se referă la curățenie și la mizerie. A redus primarul Clotilde Armand, într-o manieră nedemocratică, frecvențele, numărul de trecere ale mașinilor operatorului de salubritate. Astfel, gunoiul se ridică mai rar, străzile se spală mai rar, dorind să se facă economie. E un lucru foarte simplu. Există un document, o hotărâre a Consiliului General al Municipiului București în care Nicușor Dan cere triplarea spălării străzilor, un normativ din anul 2021, din câte îmi aduc aminte. Nicușor Dan spune ‘având în vedere faptul că acest tip de serviciu, de activitate, spălarea străzilor, reduce particulele și poluarea se va tripla realizarea acestuia'. Primarul nu numai că nu mai spală, ci a redus la jumătate și ridicarea gunoiului și toate celelalte servicii. Mă refer la măturare la rigolă, de exemplu", spune Dan Podaru. 

Nu s-a implementat ce s-a promis

"A doua problemă majoră a sectorului este că primarul nu a implementat ceea ce a promis. Oamenii sunt foarte nemulțumiți de acest fapt. Spre exemplu, mergând în Piața Aurel Vlaicu, am primit de la cetățenii din Aviației un pliant în care scrie ‘Piața Aurel Vlaicu va depăși Piața Obor’. Așa era sloganul din campania din 2020. Astăzi Piața Aurel Vlaicu este aproape închisă, mai există un singur comerciant. Clotilde Armand desființând direcția piețelor, în definitiv a distrus piețele din Sectorul 1 pentru că nu a mai avut cine să le coordoneze (...)" a afirmat Dan Podaru.

Locul de parcare este problema de pe locul 3

"Locul de parcare este pe locul 3. Au cerut în permanență să se rezolve. Exista sub podul Basarab o serie de locuri de parcare construite de mult și au fost reamenajate acum. Și acolo a fost o discuție pentru că până să se obțină aprobarea de la municipiul București deja se apucase de aceste lucrări, adică un lucru ilegal. Eu stau în zona Turda. Undeva în zona Turda există un teren Cluj 120, în care la Turda cu Mihalache se putea construi o parcare și cu scuzele de rigoare pentru cetățenii care stau în zonă. Minus un etaj sau două de locuri de parcare destinate persoanelor care stau în blocurile din proximitate și unul sau două etaje, ca să nu iei din soarele oamenilor, pentru a reuși să eliberezi de mașini parcate ilegal intersecția din Mihalache cu Turda (...)", a explicat Dan Podaru.

VEZI TOATĂ EMISIUNEA AICI:

                                           

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel