Guido Reil, europarlamentar german: Nu avem nevoie de România nici în UE, nici în Schengen / USR, replică dură: Omul e habarnist. Mesaj pentru tine şi şeful tău, Putin
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Captură video
Captură video
Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe îi dă o replică dură lui Guido Reil, eurodeputatul german care a asemănat România cu Vestul Sălbatic şi a pus la îndoială prezenţa ţării noastre în UE. 

"Cum s-a putut așa ceva, o țară cu așa infrastructură, corupție, criminalitate să fi fost primită în UE? Nu avem nevoie de România și Bulgaria nici în Uniunea Europeană, nici în Schengen”, a spus eurodeputatul de extremă dreaptă Guido Reil.

Vlad Gheorghe, europarlamentar USR, a avut o reacţie dură la adresa acestuia. 

"Herr Reil. Omul e habarnist, nu are nici cea mai vagă idee despre ce vorbeşte. Dacă se referă la România ca Vestul Sălbatic, probabil vorbeşte despre când vin ei, el şi colegii lui, nemţi şi austrieci, să vâneze la noi specii pe care la ei le-au vânat demult. 

Omul are tot felul de vise umede, vrea să şi scoată România din Uniunea Europeană. Mesaj pentru tine şi pentru şeful tău, Putin: nu o să se întâmple niciodată, oricât vreţi voi!", a replicat Vlad Gheorghe. 

"Sunt atât de mulţi români şi bulgari în Germania! Se bucură de beneficii sociale, beneficii pentru copiii de acasă, şi uneori lucrează într-un sector cu salarii foarte mici, în abatoare şi contribuie la dumpingul salarial. Nu e ceva pozitiv", a mai spus Guido Reil în plen. 

"Românii fac dumping pe piaţa de forţă de muncă? Păi Germania tocmai cu asta face bani, cu români, cu bulgari şi cu ceilalţi din est. 

Discursul lui Reil, oprit şi taxat de ceilalţi eurodeputaţi

Într-o postare pe Facebook, Vlad Gheorghe a avut cuvinte şi mai dure la adresa eurodeputatului german. 

"Ia fiți atenți: românii sunt cetățeni europeni și merită să circule peste tot în UE fără să stea la cozi. Șoferii de camioane care transportă marfă pentru germani, italieni, portughezi și suedezi merită să nu mai stea la cozi. Românii merită să nu mai fie tratați ca europeni de mâna a doua din cauza unor conducători corupți și a jocurilor politice de la noi și de la alții. Românii merită respect, la fel ca germanii, austriecii sau olandezii.

Guido Reil de la Alternative für Deutschland este demagogul care ia salariu și beneficii europene, plătite inclusiv de bulgari și de români, dar înjură Uniunea care îi dă lui euro și microfon să se facă de râs.

Placa asta cu ”alte popoare sunt inferioare, noi suntem miezul” a mai auzit-o Germania pe la sfârșitul anilor 30 - și nu s-a terminat bine pentru nimeni, nici pentru nemți, aviz lui Reil. Asta nu e declarație politică, este o vomă plină de ură. Adică sunt vinovați românii și bulgarii că-i plătesc prost patronii nemți? Am mai făcut, dar mai facem niște interpelări - de ce îi plătesc oare așa de prost, nu respectă legislația europeană, oare? Ia să vedem noi!

Din fericire, auziți aplauzele de la final - vicepreședinta Heidi Hautala l-a pus la colț pe Reil, așa cum trebuie. Și la fel au făcut toți colegii care au avut azi aprobat discurs în plen, i-au dat lui Reil să ducă. Colegii din Parlamentul European din toate țările, inclusiv Germania susțin intrarea noastră în Schengen, așa cum trebuia să se întâmple din 2011, de când am îndeplinit condițiile tehnice. Iar cei care se opun sunt exclusiv extremiștii, eurodeputați care nu pierd ocazia să-l pupe pe Putin în ... și care vin la muncă să facă scandal, doar-doar primesc de la șeful lor o mângâiere pe cap c-au destabilizat ei Uniunea și tătuca Vladimir e mândru de ei. Ghinion, azi n-a mers", a scris Vlad Gheorghe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel