Guardiola vrea ca Haaland să fie mai implicat în jocul lui Manchester City, nu doar să marcheze
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Antrenorul lui Manchester City, Pep Guardiola, spune că este mulţumit de faptul că norvegianul Erling Haaland este un marcator prolific, dar a precizat că aşteaptă mai mult de la acesta, anume să fie mai implicat în jocul echipei, în angrenajul general al acesteia, scrie rmcsport.com.  

"Nu vreau ca un jucător să fie pe teren exclusiv pentru a înscrie goluri. Sigur, acest lucru este foarte important, dar echipa este un ansamblu, este un angrenaj. Când eşti aproape de poartă poţi înscrie goluri, dar când nu eşti, trebuie să joci la construcţie, să faci şi faza defensivă. Haaland trebuie să fie mai implicat în modul cum curge jocul, în acest mers al echipei", a spus Guardiola, adăugând că norvegianul îşi poate îmbunătăţi prezenţa sa pe teren.

Manchester City este pe locul 2 în campionatul Angliei, la 5 puncte de liderul Arsenal, iar în returul optimilor de finală ale Ligii Campionilor va primi vizita lui RB Leipzig, cu care în manşa întâi a remizat, 1-1. 

Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, a fost de părere că activitatea sa pe banca tehnică a grupării engleze va fi judecată în special din perspectiva rezultatelor înregistrate în Liga Campionilor, scrie EFE.

De la sosirea sa în 2016, Guardiola a atins mereu cu "cetăţenii" sferturile celei mai importante competiţii europene intercluburi cu excepţia primului sezon când City a fost eliminată în optimi de AS Monaco. De atunci, echipa de pe Etihad Stadium a acumulat cinci apariţii consecutive în sferturile de finală şi marţi seara o poate face din nou dacă trece de RB Leipzig.

"Da", a răspuns Guardiola când a fost întrebat dacă timpul petrecut la Manchester City va fi judecat după rezultatele din Liga Campionilor, unde formaţia a jucat finala din 2021, pierdută cu Chelsea, şi a atins semifinalele anul trecut, când a fost eliminată de Real Madrid.

"Nu vreau să spun că sunt de acord cu asta, dar sunt sigur că voi fi judecat din prisma acestei competiţii", a arătat Guardiola.

Manchester City va juca acasă cu RB Leipzig marţi seara, în manşa retur din optimile Ligii Campionilor, după ce în tur a fost 1-1, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel