Guardiola recunoaște că îi „va lipsi mult” Klopp: „M-a dus la un alt nivel ca antrenor”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Pep Guardiola, antrenorul echipei Manchester City, a declarat că îi va lipsi foarte mult Juergen Klopp, tehnicianul echipei rivale Liverpool, care se va despărți de echipă la finalul acestui sezon, informează L'Equipe.

După victoria de duminică, 3-1 împotriva lui West Ham, în ultima etapă din Premier League, rezultat care a asigurat al patrulea titlu consecutiv de campioană a Angliei pentru Manchester City, Guardiola i-a adus un omagiu emoționant lui Klopp.

„Îmi va lipsi mult. Juergen a jucat un rol foarte important în viața mea. M-a dus la un alt nivel ca antrenor. Ne respectăm enorm unul pe altul. Vreau doar să-i mulțumesc pentru cuvintele lui,” a spus Guardiola, vizibil emoționat.

„M-a ajutat de atâtea ori. M-a ajutat cu echipa sa. A fost un rival uriaș în viața mea. Întotdeauna sunt momente când îmi spun că nu am găsit sau descoperit modalitatea de a-i pedepsi. Cu el a fost atât de greu,” a adăugat spaniolul despre confratele său german.

Juergen Klopp a anunțat în ianuarie că va părăsi echipa FC Liverpool la finalul acestui sezon, din cauza epuizării, după o colaborare de aproape nouă ani, care a început în octombrie 2015.

Klopp, care le-a mai antrenat pe Mainz 05 (2001-2008) și Borussia Dortmund (2008-2015), a câștigat opt trofee cu Liverpool: un titlu în Premier League (2020), Cupa Angliei (2022), Liga Campionilor (2019), Supercupa Europei (2019), Cupa Mondială a Cluburilor (2019), Supercupa Angliei (2022) și Cupa Ligii engleze (2022, 2024).

Liverpool a încheiat Premier League pe locul 3 cu 82 de puncte, după Manchester City (91) și Arsenal (89), notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel