Guarana, beneficii. Fruct EXOTIC cunoscut și ca "ELIXIRUL VIEŢII"
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Planta aceasta este originară din jungla amazoniana, despre care triburile de indieni credeau că are efecte supranaturale.

Aceștia foloseau zilnic semințele de guarana crezând că își vor prelungi viața. Mai exact, le prăjeau și le amestecau cu faină de manioc, iar din pasta obținută făceau suluri pe care le lăsau să se întărească. Atunci când simțeau că au nevoie de o băutură întăritoare, rădeau un pic din pasta făcută sul și dizolvau în apă pudra rezultată.

Planta, sub forma unei liane, are frunze, semințe si face flori galbene sub formă de ciorchini. Dintre toate componentele plantei, semințele sunt cele cu cel mai mare conținut de substanțe nutritive esențiale pentru organism. Indienii amazonieni numeau guarana "elixirul vieții", datorită puterilor miraculoase pe care le are asupra sănătății organismului și longevității.

Îmbunătățește capacitatea de concentrare și memoria

Suplimentele alimentare pe baza de guarana pot fi folosite de oamenii care lucrează în schimburi, manageri, studenți înainte de examene, adică de toate persoanele care au nevoie de un tonifiant. Este recomandat în perioadele de activitate psihica intensă și de concentrare maximă și ajută și la eliminarea durerilor de cap și asigură pofta de viață și energie pentru un timp îndelungat.

Citește și: Fruct Kaki, combate cancerul şi stimulează imunitatea

Scade pofta de mâncare 

Guarana mai este indicată și în timpul curelor de slăbire, pentru persoanele care suferă de obezitate și celulită, deoarece este un supliment nutritiv care scade pofta de mâncare. Pentru a avea efect, trebuie să fie luate înainte de mese, de 3 ori pe zi. Important de reținut este faptul că nu se consumă concomitent cu alte produse care conțin cafeină, ca de exemplu cola, ciocolată, ceai negru sau cafea.

Înlătură oboseala

Guarana influențează metabolismul țesutului nervos, suprimă senzația de oboseală, de epuizare și de foame și ajută la înlăturarea acidului lactic din mușchi, sporind în felul acesta randamentul fizic și psihic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel