Insula franceză Guadelupa este în CARANTINĂ. Valul 4 afectează vestul Europei
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
O insulă franceză a intrat în carantină, numărul cazurilor crescând de 10 ori în ultimele 2 săptămâni. 

Guadelupa este ultima insulă franceză care a anunțat faptul că este în carantină, autoritățile locale descriind situația din sectorul sănătății ca fiind „catastrofică”. Carantina nu este totală și a intrat în vigoare miercuri, pentru cel puțin 3 săptămâni, marcând astfel începutul valului patru în zonă. 

Magazinele vor rămâne deschise, la fel și restaurantele, pentru partea de mijloc a zilei. Barurile, sălile de sport, stadioanele și piscinele vor fi închise. Restricțiile de circulație pe timpul nopții vor începe de la ora 20 și se vor încheia a doua zi la ora 5. Orice persoană care călătorește pe o rază mai mare de 10 kilometri în jurul domiciliului va trebui să justifice acest lucru. 

„Suntem într-o situație catastrofică, am depășit 3.000 de cazuri pe săptămână”, a declarat Valérie Denux, directorul Agenției Regionale de Sănătate din Guadelupa. 

Mai mult de 3.100 de infecții au fost raportate săptămâna trecută pe insula cu doar 395.700 de locuitori, de 3 ori mai mult față de săptămâna trecută și de 10 ori mai mult față de acum 2 săptămâni în urmă. 

Radu Țincu, semnal de alarmă: Valul patru, mai PUTERNIC cu cât procentul nevaccinaților e mai mare

Recent, medicul a mai spus că noua tulpină Delta a COVID-19 a lovit acolo unde populația tânără nu a fost vaccinată. 

"Trebuie să ne uităm la faptul că nu am reușit să ajungem la un prag de imunizare colectivă de peste 70-80% a populației. Acest lucru determină o populație vulnerabilă la îmbolnăvire și această variantă Delta este mult mai transmisibilă, astfel încât aceste două elemente, transmisibilitate ridicată pe de o parte și pe de altă parte lipsa de imunizare a populației creează premizele ca aceasta să se răspândească cu rapiditate.

Să nu uităm că Marea Britanie care se confruntă cu cea mai mare problemă determinată de această variantă virală a avut o campanie în care populația tânără abia acum a început să primească dozele de vaccin, lucru care a vulnerabilizat persoanele tinere, cu mobilitate foarte mare în a se îmbolnăvi. Și aceste persoane tinere sunt cele care călătoresc în perioada verii, tocmai de aici derivă și îngrijorarea prezentată la Bruxelles de liderii europeni", a mai spus Radu Țincu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel