Grupurile de protecție a animalelor, pline de ură pentru oameni. De la jigniri la blesteme și anchete halucinante
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels
Sunt pe mai multe grupuri de protecție a animalelor. Am ajutat, cum am putut, când a fost nevoie de mine. 

Dar ura - îngrijorător dusă la extrem - față de oameni, de pe aceste grupuri, depășește, de multe ori, orice imaginație. Da, animalele de companie sunt parte din familia noastră, ne înțeleg, le oferim dragoste și conform și ele ne oferă iubire, trăiesc așteptându-ne și sunt mereu la piciorul nostru, indiferent unde mergem. 

Și totuși... de ce iubirea față de animale vine la pachet cu ură față de oameni? Nu suntem judecători și se pare că uităm acest aspect, nu cântărim situațiile, ci punem emoțiile - care ne orbesc - în fața a orice. De multe ori, totul devine un delir. 

Pe grupurile de protecție a animalelor, să nu vă gândiți să postați că dați spre adopție un animal de companie, indiferent dacă vă aflați în cea mai grea situație a vieții voastre și că sunteți nevoit/ă să apelați la un asemenea gest disperat. Veți primi blesteme, insulte și jigniri în zeci de comentarii. Vi se va spune că așa vă vor părăsi și pe voi propriii copii și că meritați asta. Aceste comentarii sunt la toate anunțurile de acest fel. Dacă - Doamne ferește! - aveți și vreun animal de rasă, se vor îngrămădi unii să-l adopte și alții să-i acuze pe primii, amintindu-le că sunt adăposturile pline. 

Un exemplu de astăzi este al unui bărbat care a postat pe grupurile de profil că a găsit un cățel pe stradă. L-a pozat, l-a postat, a anunțat unde l-a găsit și îi caută stăpânul, nu adoptatori, precizând că-l va opri el dacă nu vor apărea proprietarii câinelui. Ei bine, acest om a fost linșat de ”iubitorii” de animale, care au scris că bărbatul sechestrează cățelul, că nu vrea să-l înapoieze proprietarilor (care nu au apărut) și mulți îndemnau să i se facă plângeri la poliție. Bărbatul a avut, într-adevăr, un limbaj suburban în răspunsurile din comentarii, dar, odată ce a postat anunțul și poze cu respectivul cățel, a făcut-o tocmai pentru a-i găsi stăpânii câinelui, nu pentru a-l ”sechestra”. ”Cel mai util ar fi ca cel care a pierdut acest cățel sau măcar alt cățel asemănător să facă o plângere la poliție menționând că are informații că s-ar afla la individu` asta.” arată unul dintre comentarii. 

Să nu scrieți că adoptați vreo pisică! Există ”investigatori de serviciu” pe mai multe grupuri care vin imediat și comentează că ”iar?” (chiar dacă e primul vostru mesaj în acest sens n.r.) sau ”ce ați făcut cu cei doi pisoi pe care-i aveați” (chiar dacă nu ați avut vreodată unul n.r.) și alte astfel de mesaje care vor anula, din scutec, orice încercare de a găsi pe astfel de grupuri susținere în demersul vostru - mărinimos de altfel- din partea celor despre care poate credeați că sunt ca voi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel