Grupul Cosco a achiziționat OOIL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Diana Popescu
WhatsApp
nave_cargo_chimichiera_cantiere_navale_196388_40151600
nave_cargo_chimichiera_cantiere_navale_196388_40151600
Grupul chinez Cosco a făcut o ofertă pentru preluarea rivalei din Hong Kong, OOIL, cu suma de 6,3 miliarde de dolari, devenind a treia companie de transport maritim din lume, cu peste 400 de nave, transmite BBC. 

Proprietarul majoritar al OOIL a acceptat oferta, deşi vânzarea încă trebuie aprobată de autorităţile de reglementare. 

Este cea mai recentă tranzacţie din valul de fuziuni din ultimul timp, care a permis principalelor şase companii de transport maritim din lume să controleze aproape două treimi din piaţă. 

Cosco oferă 10,07 dolari per titlu, o primă de 38% faţă de valoarea acţiunilor OOIL la închiderea şedinţei de vineri a Bursei din Hong Kong. 

Supracapacitatea din industria de transport maritim a dus la schimbări majore. Gigantul sud-coreean de transport maritim Hanjin a intrat anul trecut în faliment, în timp ce grupul francez CMA CGM a achiziţionat Neptune Orient Lines din Singapore. 

Anul trecut, Cosco a preluat o participaţie de 51% în cel mai mare port al Greciei, Pireu.

Conform acordului semnat între Cosco şi Agenţia de Privatizare din Grecia (HRDAF), grupul chinez va plăti 280,5 milioane de euro (312,5 milioane de dolari) pentru a cumpăra 51% din portul Pireu. 

În următorii cinci ani, Cosco va achiziţiona încă 16%, cu suma de 88 de milioane de euro, după ce va finaliza investiţii de 300 de milioane de euro în Portul Pireu. 

[citeste sia]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel