Grupările de TRAFIC de DROGURI, SPULBERATE astăzi în toată țara. Val de percheziții în ”ZIUA Z, 11.11”
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Astăzi, în același timp, procurorii DIICOT au destructurat mai multe grupări de trafic de droguri, de pe teritoriul țării. 

Iată ce anunță DIICOT: 

Grupare din Târgoviște, luată pe sus 

1. La data de 11.11.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Dâmbovița au efectuat un număr de 7 percheziții domiciliare, pe raza județului Dâmbovița, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că, mai multe persoane erau implicate în comercializarea de droguri de risc (cannabis) și mare risc (ecstasy), către diverși consumatori de astfel de substanțe din municipiul Târgoviște.

În urma perchezițiilor, polițiștii au indisponibilizat 372 de pastile ecstasy, 41 de bile de staniol ce conțineau cannabis, 6 telefoane mobile, un cântar electronic cu urme de materie vegetală, 2.300 de lei, mai multe recipiente cu urme de substanțe vegetale și mai multe țigări confecționate artizanal conținând cannabis.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Dâmbovița vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 18 persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Dâmbovița și al ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Ploiești. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Percheziții în Covasna



2. La data de 11.11.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Covasna împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Covasna au efectuat un număr de 2 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Miercurea Ciuc, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, două persoane au desfășurat acțiuni de comercializare de droguri de risc pe raza județului Covasna.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Covasna au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 2 persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Covansa.

20 de persoane din Giurgiu, la audieri



3. La data de 11.11.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Giurgiu împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Giurgiu au efectuat un număr de 11 percheziţii domiciliare, dintre care 10 pe raza judeţului Giurgiu şi una pe raza judeţului Teleorman, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și de efectuare de operaţiuni ilegale cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut faptul că, pe raza județului Giurgiu, a acționat un grup format din 11 persoane, care, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, au vândut produse susceptibile de a avea efecte psihoactive și droguri de mare risc (heroină).

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Giurgiu, urmează să fie aduse, în vederea audierii, un număr de 20 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Giurgiu și Teleorman și al ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO București și SCCO Teleorman.

Nouă percheziții domiciliare în Caraș-Severin



4.La data de 11.11.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș-Severin împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Caraș-Severin au efectuat un număr de 9 percheziții domiciliare, pe raza județului Caraș-Severin, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuarea fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut faptul că mai multe persoane s-au constituit într-un grup infracţional organizat în vederea desfășurării de activităţi infracţionale pe linia deținerii si distribuirii de droguri de risc și substanțe psihoactive, în acest sens membrii grupului având sarcini bine stabilite respectiv procurarea, transportarea şi comercializarea drogurilor de risc și a substanțelor psihoactive, la prețul de 50 de lei/gram, pe raza municipiului Caransebeș.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Caraș-Severin vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 8 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Caraș-Severin și al polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și IPJ Caraș-Severin.

Ce s-a găsit în Oradea

5. La data de 11.11.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Oradea au efectuat un număr de 8 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Oradea, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că mai multe persoane au desfășurat activități de comercializare de droguri de risc și mare risc(cannabis, ecstasy și amfetamină) către consumatori de pe raza municipiului Oradea.

În urma acțiunii au fost ridicate cantitățile de 140 de grame de cannabis, 1 gram pulbere albă, 3 grindere, 1 cântar de mare precizie, precum și sumele de 6.100 de lei și 110 euro.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 6 persoane. Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Bihor și al jandarmilor din cadrul IJJ Bihor.

Buzău, Vrancea, Ilfov, București, percheziții de amploare

6. La data de 11.11.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Buzău au efectuat un număr de 11 percheziții domiciliare, pe raza județelor Buzău, Vrancea, Ilfov și a municipiului București, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că, mai multe persoane procură și dețin în vederea consumului propriu, transportă, livrează și distribuie droguri de risc (cannabis) și de mare risc (cocaină și amfetamină) către consumatori de pe raza județelor Buzău și Vrancea.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Buzău vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 7 persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul SCCO Vrancea, BCCO Ploiești și al jandarmilor din cadrul IJJ Buzău și Grupării Mobile de Jandarmi Ploiești. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel