Data publicării:

Gruparea Hamas, pregătită să elibereze 70 de ostatici, femei și copii. Ce acuzații îi aduce Israelului

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
Gruparea  Hamas a anunțat că este pregătită să elibereze până la 70 de ostatici, femei și copii.

Gruparea Hamas, aripa armată, este pregătită să elibereze până la 70 de ostatici, femei și copii, în schimbul unui armistițiu de cinci zile cu Israelul, relatează Reuters. Potrivit sursei menționate, gruparea Hamas le-a spus mediatorilor din Qatar despre intenția sa, acuzând în același timp că Israelul ”evită” prețul acordului.

”Săptămâna trecută a existat un efort din partea fraților din Qatar de a elibera prizonierii inamicului din femei și copii, în schimbul eliberării a 200 de copii palestinieni și 75 de femei reținute de inamic”, a declarat Abu Ubaida, purtătorul de cuvânt al aripei armate a Hamas, Brigăzile al-Qassam, într-o înregistrare audio postată pe canalul Telegram al grupului.

”Armistițiul ar trebui să includă o încetare completă a focului și să permită acordarea de ajutor și asistență umanitară peste tot în Fâșia Gaza”, a mai spus el.

El a acuzat Israelul că "tergiversează și evită" prețul acordului.

De partea cealaltă, Israelul, prin vocea ministrului Apărării, a afirmat că gruparea Hamas a pierdut controlul asupra Fâșiei Gaza. Reamintim că în momentul atacului din 7 octombrie, peste 200 de persoane au fost luate ostatici, iar 1.200 de persoane au fost ucise în cel mai sângeros atac din ultimii 50 de ani.

Citește și: Gaza, ieșită de sub controlul Hamas. Gallant (Israel): ”Ei nu mai cred în guvernul Hamas”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel