Grupare care accesa CREDITE cu acte false, destructurată de polițiști
Polițiștii au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 2.000.000 de lei prin înșelăciune, fals în înscrisuri oficiale și uz de fals.
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii DIICOT, au efectuat 32 de percheziţii domiciliare, la locuințele unor persoane din București și din județele Ilfov, Călărași, Argeș, Dâmbovița și Prahova, se arată într-un comunicat.
Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2016 și până în prezent, 11 persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat și ar fi facilitat obținerea în mod fraudulos de produse de creditare de către persoane fizice, prin utilizarea unor venituri din pensie falsificate.
De asemenea, grupul infracțional s-ar fi ocupat cu recrutarea și determinarea mai multor persoane din medii defavorizate, având situații materiale precare, să inducă în eroare funcționari ai mai multor instituții de credit, fapte consumate ori rămase în forma tentativei.
Au folosit acte false
Persoanele bănuite ar fi folosit înscrisuri falsificate, respectiv taloane de pensii și decizii de pensionare, în scopul de a obține pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust, în urma solicitării unor credite și finanțări.
La activitatea infracțională au participat și alte persoane bănuite în cauză, care ar fi obținut produse de creditare, folosind documentele false puse la dispoziție de membrii grupării.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de 2.335.000 de lei. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat mai multe înscrisuri, bani și medii de stocare. 30 de persoane vor fi conduse la sediul DIICOT în vederea continuării cercetărilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News