Grup infracţional, specializat în trafic de migranţi, destructurat
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Poliţiştii de frontieră botoşăneni în cooperare cu poliţişti din cadrul structurilor de combatere a crimei organizate din judeţele Botoşani şi Suceava, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au destructurat un grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

Începând cu luna august 2018, politiştii de frontieră botoşăneni, coordonaţi de procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Botoşani, au derulat acţiuni specifice pentru documentarea activităţii infracţionale a unui grup infracţional organizat, specializat în traficul de migranţi.

În fapt, din actele administrate în cauză, până în prezent, au rezultat indicii privind existenţa şi funcţionarea grupării infracţionale, formată din cetăţeni români şi străini, care transporta cetăţeni proveniţi din zona Asiei, în scopul trecerii ilegale a frontierei de stat către ţări din vestul Europei.

Astfel, urmare a activităţilor specifice desfăşurate în baza delegărilor dispuse în cauză, constând în investigaţii şi supravegheri informativ-operative a fost stabilit că în perioada august 2018 - iulie 2019, grupul infracţional a săvârşit mai multe acte materiale de trafic de migranţi, prin racolarea, îndrumarea, călăuzirea, transferul, adăpostirea şi transportul a unui număr de peste 49 de cetăţeni din Bangladesh şi Pakistan, care au fost depistaţi şi reţinuţi de poliţiştii de frontieră, ulterior fiind predaţi, în baza acordului de readmisie, grănicerilor din R. Ucraina, respectiv către Biroul pentru Imigrări Botoşani.

Percheziţiile desfășurate de polițiști

În data de 25 noiembrie a.c., poliţiştii de frontieră botoşăneni şi poliţişti din cadrul structurilor de combatere a crimei organizate din judeţele Botoşani şi Suceava, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Botoşani, au desfăşurat cinci percheziţii domiciliare la mai multe locaţii de pe raza judeţului Botoşani, la persoanele suspecte de constituirea grupului infracţional organizat, specializat în trafic de migranţi.

În cauză, sunt efectuate cercetări faţă de membrii grupării sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi. În urma descinderilor, a fost reţinută o persoană pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de o alta, fiind ridicate mai multe probe care urmează să fie administrate în vederea dovedirii faptelor.

Facem menţiunea că faptele inculpaţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţile din Codul de procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovaţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel