Data actualizării:
Data publicării:

Grindeanu, contrazis de CNAIR. „Le plătim în continuare salariile. E inadmisibil! Domnule ministru, dacă nu sunteți în stare să faceți treabă, lăsați pe altcineva!”

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Drumul de legătură de la Podul Brăila (varianta Jijila) ar trebui finalizat până la sfârșitul anului 2023 dacă Ministerul Transporturilor și CNAIR s-ar ține de treabă.

CNAIR transmitea oficial că mobilizarea constructorului este slabă, iar în acest ritm nu se poate deschide varianta de 10 kilometri de la Jijila, deși lucrarea este la 85 % execuție.

Horațiu Cosma, fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor, a avut o reacție în acest caz.

„Revoltător: Sorin Grindeanu și Compania ”Anti” Infrastructură Rutieră refuză să finalizeze până și șantierele aflate pe ultima sută de metri. La podul peste Dunăre de la Brăila trebuie deschisă circulația pe drumul de legătură de 10 km de la Jijila, pe malul tulcean. Lucrare banală, o bandă pe sens, în câmp drept ca-n palmă, 85% construit deja. Mai lipsesc câteva camioane de pământ și 2 palme de asfalt. Maxim 2 luni de lucru.

Dar Sorin Grindeanu nu vrea asta. Nu vrea să muncească, să monitorizeze constructorii, să se asigure că termenele sunt respectate și că proiectele sunt finalizate la timp. El e doar cu vorbele. Spunea în iulie ”mă aștept ca până la sfârșitul anului să se termine și drumul spre Jijila”.

Compania de drumuri din subordine tocmai l-a contrazis: ”sunt șanse mici ca lucrările să fie finalizate până la sfârșitul anului 2023”.

În 2 ani cu Grindeanu la Transporturi, CNAIR a abdicat de la principala misiune pentru care e plătită anual cu sute de milioane din banii românilor: să construiască drumuri rapid și de calitate. A ajuns să ne anunțe senin pe Facebook că șantiere 85% gata nu se termină nici de data asta, să mai așteptăm o tură. Dar să nu uităm să le plătim în continuare salariile. E inadmisibil! Domnule Grindeanu, drumul de legătură de la Jijila trebuie să se termine în 2023. Apucați-vă de treabă! Aveți mecanismele să mobilizați CNAIR și constructorii. Folosiți-le! Dacă nu sunteți în stare, lăsați pe altcineva!”, a spus Horațiu Cosma, fost secretar de stat la Transporturi.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis:

„Mobilizare slabă a antreprenorului WeBuild pe șantierul drumurilor de legătură din cadrul proiectului Podului Suspendat peste Dunăre de la Brăila Lucrări în execuție: Lucrări de drum Umpluturi corp drum; Umpluturi strat balast; Umpluturi strat piatră spartă; Execuție șanțuri și rigole; Așternere covor asfaltic. Structuri (Pasaj CF, poduri și podețe) Montare prefabricate; Betonare grinzi; Lucrări la culee. Stadiul fizic al lucrărilor la drumurile de legătură a ajuns la 85%, dar mobilizarea în șantier este slabă și sunt șanse mici ca lucrările să fie finalizate în termenul asumat de antreprenor, respectiv sfârșitul anului 2023”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel