Grideanu, întrevedere la Bruxelles: I s-a oferit, iar Cioloș a spus nu
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Sursa foto: gov.ro
Sursa foto: gov.ro
Sorin Grindeanu a dezvăluit în cadrul emisiunii ”Sinteza Zilei” că prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans ”s-a oferit să ajute Guvernul Cioloș cu fonduri europene” pentru penitenciare, însă fostul premier tehnocrat a refuzat.

"Domnul prim-vicepreședinte (n.r. - al Comisiei Europene) Timmermans știa exact și situația legată de penitenciare, a vizitat în trecut penitenciare în România. S-a oferit să ajute Guvernul Cioloș pe fonduri europene și acesta a spus că nu este nevoie. Noi avem nevoie și săptămâna asta o să trimitem cerere oficială pentru a accesa fonduri europene pentru renovare și pentru tot ceea ce înseamnă condiții în penitenciare.

Consider că este o oportunitate pe care nu avem voie să o ratăm. Este o bucată din ceea ce avem de făcut pentru a rezolva ceea ce pare iminent, acea sentință-pilot a CEDO. Nu noi am calculat cele 80 de milioane de euro anual, a fost calculul făcut de guvernul tehnocrat, în speță de doamna ministru Prună. Un calcul făcut de dânsa, nu știu dacă pe colțul mesei sau nu, dar făcut de dânsa", a declarat premierul Sorin Grindeanu la Antena 3.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel