Greve studențești. De ce protestau tinerii. Lazarus, liderul lor
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
lazarus
lazarus
Luis Lazarus a acordat un interviu pentru DCNews în care a vorbit despre protestele studențești și grevele pe care le-a condus. 

În 2001 Luis Lazarus a terminat un master în filosofia culturii, iar în 2002 a terminat un master în jurnalism. În perioada 1998 - 2002 acesta fost lider național al studenților. 

”În momentele acelea am inițiat, gândit, desfășurat și condus o serie de acțiuni greviste, printre care cele mai puternice din anii 99 și 2000, ultimele din mișcarea studențească. Astăzi nu mai avem asemenea mișcări de anvergură pentru că liderii lor probabil că nu mai știu să dinamizeze studenții, să aibă mesaje...”, a precizat Luis Lazarus în direct la DCNews

Întrebat de jurnalistul Val Vâlcu despre modul în care se dinamizau studenții și ce solicitau la vremea respectivă, dar și dacă cereau ”jos PSD”, Luis Lazarus a răspuns:

”Nici vorbă. Situația era fix pe dos. PSD pierduse alegerile în 96. Ne-am dus toți cu capul înainte să votăm convenția, Emil Constantinescu era președintele României și noi ne bucuram că, iată, rectorul nostru a ajuns președintele României. Și ne așteptam ca rectorul nostru de la Universitatea București să fie foarte atent la problemele pe care noi, studenții, le aveam. Respectiv, faptul că bursele erau prea mici, indemnizațiile pentru cămine erau foarte mici și mai mult, se urmărea desființarea completă a sistemului de ajutorare a studenților, ori noi ne aflam la doar câțiva ani de Revoluție”, a precizat Luis Lazarus în exclusivitate la DCNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel