Greva spontană de la Poștă se extinde. Plata pensiilor, în pericol
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Proteste de la Poșta Română se extinde. După ce, luni, câteva sute de angajați ai Poștei de pe raza Capitalei au încetat lucrul, marți, protestele s-au extins ți la nivelul altor județe. Poștașii refuză să iasă pe teren, iar plata pensiilor pentru circa 3 milioane de oameni este pusă în pericol.

Angajaţii din 14 oficii poştale din Capitală continuă protestele începute în urmă cu o zi, factorii poştali din alte unităţi anunţând că intenţionează să oprească lucrul, a declarat marţi, pentru Mediafax, liderul filialei Bucureşti a Sindicatului Lucrătorilor din Poşta Română, Marian Ciubeică.

 Preşedintele filialei Bucureşti a SLPR susţine că după protestele de luni nu a existat nicio reacţie din partea conducerii Companiei Naţionale Poşta Română, "nici măcar un telefon", ceea ce face ca nemulţumirea oamenilor să crească.

Poştaşii au oprit lucrul şi la Cluj. Peste o sută de angajaţi din mai multe oficii poştale din judeţul Cluj au declanşat, marţi dimineaţă, o grevă spontană, în semn de solidaritate cu acţiunile colegilor din Bucureşti şi nemulţumiţi de diminuarea normelor de lucru.

 "Peste o sută de angajaţi din cel puţin şase oficii poştale din Cluj-Napoca - oficiile nr. 1, 13, 11 şi 6, dar şi de la două oficii din Câmpia Turzii şi Dej - au declanşat o grevă spontană, în semn de solidaritate cu colegii din Bucureşti, dar şi în semn de protest faţă de diminuarea normelor de lucru. Este vorba despre angajaţii din tura de dimineaţă care au încetat activitatea şi au ieşit în faţa

Preşedintele Sindicatului Lucrătorilor din Poşta Română declara că factorii poştali de la oficiile 39, 7, 77, 4, 10, 19, 82, 61, 53, 57, 76, 37, 24, 69, 9, 67, 30, 27, 74, 75 şi de la magazia Odoarei au ieşit în faţa unităţilor, refuzând să plece pe teren.

 Brătianu preciza că angajaţii sunt nemulţumiţi de faptul că ar urma să li se impună între una şi patru zile neplătite, iar pentru acest lucru nu este necesară consultarea sindicatelor, întrucât există o prevedere în Codul muncii care permite acest lucru.

 Poştaşii din Bucureşti sunt nemulţumiţi şi de faptul că le-a fost anulată o cursă pe zi, deşi aceştia sunt obligaţi să facă două curse zilnice din cauza volumului mare de corespondenţă.

 Liderul sindical a mai spus că oamenii sunt nemulţumiţi şi din cauza faptului că cei din conducerea CNPR refuză să facă disponibilizări colective în urma cărora oamenii ar primi salarii compensatorii şi ar putea să beneficieze de indemnizaţie de şomaj, preferând să reducă programul de lucru cu o oră sau două pentru toţi salariaţii, ceea ce atrage şi o reducere salarială de 15-20 la sută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel