
UPDATE: ”Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, în urma consultării organizațiilor sindicale afiliate, au decis să nu accepte oferta Guvernului. Oferta a fost discutată cu sindicatele teritoriale, care la rândul lor au consultat membrii de sindicat. Majoritatea membrilor de sindicat, care sunt în grevă, a votat pentru continuarea acțiunii de protest” arată un comunicat semnat de Simion Hăncescu și Marius Nistor.
---
”Nu suntem de acord cu intervalul de trei ani (creșterea etapizată a salariului minim din educație până la 4000 de lei n.r.). Așa cum la sănătate s-a găsit soluția să se dea într-o singură tranșă mărirea, așa să fie dată și-n educație” a fost mesajul dat de la Palatul Victoria, de către Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).
Profesorii nu vor vouchere, ci un acord pe grila de salarizare, care intră în vigoare de la 1 ianuarie. ”Am înțeles că sunt hotărâți să dea Ordonanță” au fost declarațiile de la Guvern, făcute de Simion Hăncescu. Tot acesta mai spune că mai e timp de negociere, urmând zile oricum libere, în care elevii nu ar fi mers la cursuri.
”Nu au acceptat varianta cu 1000 de lei, au cerut ca suma să fie mai mare, dublarea acelei sume” a mai declarat președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), despre refuzul profesorilor.
Practic, nu se dorește majorarea etapizată a salariului minim al profesorului la 4000 de lei, în următorii ani, ci din momentul în care intră în vigoare noua grilă de salarizare. În plus, până la acel moment, care ar urma să fie 1 ianuarie 2024, profesorii ar cere 2000 de lei pe lună în plus la salariu, față de 1000 de lei, suma oferită de Executiv.
Impactul ultimei oferte făcute profesorilor este de 2 miliarde de lei. Guvernul anunța că este oferta finală. Cu toate acestea vedem că atât Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), despre refuzul profesorilor, cât și Federația Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret” resping această propunere a Guvernului.
Marcel Ciolacu, liderul PSD, părea convins că, după 9 zile de grevă, s-a ajuns la un acord cu profesorii, declarând că dacă greva se încheie, revin la discuțiile despre rotativa guvernamentală. Iată că și acestea continuă să fie suspendate, după acest nou refuz al profesorilor, care par de neclintit. Rămâne de văzut ce Ordonanță va adopta în 1 iunie 2023 Guvernul, în lipsa unui acord cu sindicatele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Cu cât cresc pensiile. Cine va primi mai mulți bani pe noua formulă de calcul
- Soluția disperată la care recurge Orianda, soția lui Călin Donca, pentru a-și putea crește cei cinci copii / video
- Festivalul de bun must şi pastramă după gust își deschide porțile joi, 5 octombrie, în Capitală
- Cât a ajuns să fie prețul cerut pentru o garsonieră în Buzău. Clujul rămâne în urmă în acest ritm
- BANCUL ZILEI: Surpriza unui pescar...
- Topul țărilor unde sunt plecați românii. Ce spun datele recensământului privind mobilitatea populației
- Zodia sfătuită să ia decizii pe plan profesional în această săptămână. Daniela Simulescu: Luați inițiativă și se vor întâmpla lucruri / video
- Răspunsul unui parlamentar USR pentru un român care i-a zis: „Pe vremea lui Ceaușescu era mai bine. Aveam fabrici și uzine. Acum nu mai avem nimic”
- Magistrații ar putea băga statul în faliment. Chirieac, către Zetea: Convocați referendum!
- Un autobuz a căzut de pe un pod aproape de Veneţia. Un pompier italian spune că "sunt prea mulţi morţi" - Galerie foto