Greva profesorilor. Chirieac: Nota de plată a picat în dreptul Guvernului Ciucă. Conform rotativei, trebuia să treacă la Ciolacu
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit telefonic la România TV, unde a vorbit despre asumarea responsabilității de către guvernanți, în contextul grevei profesorilor.

„Marcel Ciolacu l-a înfruntat, în mod evident, pe Președintele Iohannis care a trasat sarcina ca până pe 30 mai să fie gata Guvernul și până la urmă a fost nevoit să recunoască că nu va fi cum a dorit prima dată. E prima dată când a fost înfruntat în al doilea mandat. În primul mandat a mai făcut-o Victor Ponta și ați văzut ce a pățit.

Acum Marcel Ciolacu și-a asumat acest lucru și să vedem cum vor merge lucrurile în continuare. A fost un dezmăț bugetar din 2019 încoace, după alegerile prezidențiale, asta e cuvântul: dezmăț bugetar  și acum a venit nota de plată. Sigur, a picat în dreptul Guvernului Ciucă la toată chestiunea asta, trebuia să treacă la domnul Ciolacu, domnul Ciolacu a spus: „Domne, nu am făcut eu cheltuielile, nu vreau să le plătesc eu.”, a spus Bogdan Chirieac la Antena3 CNN. 

 

VEZI ȘI: Rotativa, amânată. Situaţie perfectă pentru PSD. Bulai: Cineva plăteşte nota, în sens electoral. Şi cine e ăla? Cel care are prim-ministru, întotdeauna 

Vineri, 26 mai, premierul Nicolae Ciucă ar fi trebuit să demisioneze, pentru a da startul rotativei guvernamentale. Cu toate acestea, liderii coaliţiei au anunţat amânarea acestei demisii, din cauza grevei profesorilor. 

"Astăzi ar fi trebuit să îmi depun mandatul, în condiţii în care situaţia se menţinea la un anumit echilibru. Ţinând cont de faptul că, aşa cum am găsit soluţii până acum şi nu am dat înapoi din faţa responsabilităţii, după discuţii avute în coaliţie, am decis să continuăm dialogul cu sindicatele din Învăţământ. Am decis să menţinem dialogul astfel încât să găsim soluţii pentru problemele îndreptăţite ale cadrelor didactice şi să facem în aşa fel încât pe baza înţelegerii şi raţiunii, împreună cu dumnealor, să găsim soluţii. Doar că ele nu se pot rezolva printr-o singură decizie.

În atare condiţii, aşa cum am menţionat mai devreme am avut discuţii până aseară târziu, am discutat şi astăzi dimineaţă, şi am convenit ca până la soluţionarea acestor probleme, să nu îmi depun mandatul şi să îmi asum în continuare responsabilitatea funcţiei de premier. În felul acesta, sper să fie create condiţiile astfel încât, într-o perioadă de timp cât mai scurtă, să putem pune în aplicare planul de rocadă la nivelul coaliţiei", a declarat Nicolae Ciucă. 

Sociologul Alfred Bulai vede amânarea rotativei ca un avantaj pentru PSD. 

"Mie mi se pare că este perfectă pentru PSD această situaţie. De ce spun asta? Pentru că, mai întâi, PSD e la guvernare real, şi chiar conduce guvernul. Dl Ciucă e un om care execută ordine, iar dl Ciolacu are situaţia fericită în care este la butoane. Şi mai e şi în opoziţie pe jumătate, mai iese, îşi mai dă cu părerea. ... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel