Grevă profesori. Palada: Îmi permit să fiu cinic, la fel ca Dana Budeanu / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Mirel Palada a transmis un mesaj profesorilor. I-a criticat. De ce? Pentru că au suportat, prea mulți ani, să predea pe salarii mici. Îi felicită pentru că au ieșit să-și ceară drepturile, dar consideră că acest lucru trebuia facut cu mult timp înainte. Se bucură însă că acum au curaj să iasă în stradă.

Sociologul i-a criticat pentru că au acceptat salarii mici atâția ani și că abia acum au ieșit să-și strige drepturile. Mirel Palada a spus că profesorii ar fi trebuit să facă grevă cu foarte mult timp înainte.

„Nu îmi dau seama cât va ține greva pentru că nu știu în ce măsură românii au curajul să-și recapete demnitatea. Profesorii reprezintă o clasă profesională care nu poate să proiecteze amenințare în mod cronic pentru că nu au cu ce. Și atunci s-au complăcut în această situație. Singura mea părere de rău este că nu au făcut asta mai demult.  Sunt total de acord cu greva. Mă doare la bască de consecințele ei politice”, a zis Mirel Palada la DC News, în cadrul emisiunii „Ce se întâmplă”.

„Am o problemă și îmi permit să fiu cinic, la fel ca Dana Budeanu. Nu sunt de acord cu modul în care Dana Budeanu critică profesorii. E altă discuție. Dar ce pot să spun, la fel cum un profesor își ceartă elevul că nu își face tema: Să le fie rușine, profesorilor, că abia acum au găsit curajul și demnitatea, să facă chestia asta! Sunt 23 de ani de când lucrurile nu s-au schimbat. Au făcut ultima grevă prin 2005 sau 2008. Deși a venit Traian Băsescu și le-a tăiat salariile, nu au mai găsit curajul să iasă și să-și ceară drepturile”, a mai zis Mirel Palada în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu.

Sociologul felicită profesorii că, într-un final, au curajul să-și ceară drepturile.

VEZI ȘI: Momentul ales pentru greva profesorilor. Mirel Palada: Au scos singurul atu din mânecă / Paradox cu trollii care aruncă în derizoriu greva / video - https://www.dcnews.ro/momentul-ales-pentru-greva-profesorilor-mirel-palada-au-scos-singurul-atu-din-maneca-paradox-cu-trollii-care-arunca-in-derizoriu-greva-video_917601.html

CITEȘTE ȘI: Guvern, clarificări privind aplicarea majorărilor salariale ale profesorilor

Purtătorul de cuvânt al Guvernului României, Dan Cărbunaru, a făcut mai multe clarificpri privind aplicarea majorărilor salariale din sistemul de învățământ.

VEZI ȘI: Grevă. Mai mulți profesori, mobilizare împotriva Danei Budeanu. Au lansat și o petiție - https://www.dcnews.ro/greva-mai-multi-profesori-mobilizare-impotriva-danei-budeanu-au-lansat-si-o-petitie_917470.html

„Guvernul României a îndeplinit solicitările reprezentanților sistemului de învățământ privind majorările salariale începând cu data de 1 iunie, data adoptării și publicării în Monitorul Oficial a Ordonanței de Urgență 53/1 iunie 2023 pentru stabilirea unor măsuri privind salarizarea personalului din sistemul național de învățământ de stat.


Prin acest act normativ, au fost acordate majorări salariale de 1.000 lei brut/lună personalului didactic și didactic auxiliar, respectiv de 400 de lei brut/lună pentru personalul nedidactic”, a spus Dan Cărbunaru. Citiți continuarea aici - https://www.dcnews.ro/guvern-clarificari-privind-aplicarea-majorarilor-salariale-profesori_918411.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel