Grevă la TVR. Peste 200 de salariți nemulțumiți protestează
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Circa 200 de salariați ai postului public de televiziune au declanșat, miercuri,  o grevă spontană în fața instituției.

Așa cum De Ce News a scris, valul de nemulțumiri din TVR a izbucnit, marți, atunci când aproximativ 150 de salariați au protestat în curtea TVR. Aceștia sunt nemulțumiți față de măsurile de austeritate care au fost luate de către Consiliul de Administrație din ultima perioadă, respectiv anularea bonurilor de masă și reducerea fondului de salarii cu circa 30 la sută.

Miercuri, protestele au fost reluate, circa 200 de salariați se află în fața TVR de pe Dorobanți.

Practic, din informațiile care răzbat din instituția din Pangrati, SRTV este în pragul falimentului. Emisiuni cu un rating bun sunt pe cale de a fi anulate pentru nerespectarea contractelor sau pentru neplata drepturilor de difuzare.

Salariații cer insistent ca președintele-director general al TVR, Alexandru Lăzescu, să vină pentru a da explicații despre problemele care le întâmpină postul public de televiziune, mai ales că se vorbește tot mai mult și despre o nouă organigramă a instituției, măsură ce va duce la disponibilizări de personal. Aceste aspecte sunt luate în calcul de conducerea TVR, având în vedere că Societatea Română de Televiziune a încheiat anul 2010 cu un deficit de peste 161,9 milioane de lei, care până la sfârşitul anului ar putea creşte până la 170 de milioane de lei.

De altfel, Consiliul de Administrație s-a întrunit, marți, pentru a discuta noua organigramă. Acţiunile ar fi fost organizate de Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor din TVR.

Societatea Română de Televiziune (SRTv) a încheiat anul 2010 cu un deficit de peste 161,9 milioane de lei, în condiţiile în care Televiziunea Publică a avut, anul trecut, venituri totale de circa 571 de milioane de lei, potrivit raportului de activitate al SRTv. În mod concret, TVR a avut anul trecut venituri totale de 571.078.663 de lei şi cheltuieli totale de 733.002.546 de lei. Totodată, cifra de afaceri netă a SRTv a fost, anul trecut, de 531.874.300 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel