Grevă în Grecia. Alertă de călătorie pentru românii care merg în Elada
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Bulgaria explică veto-ul Olandei: Este din cauza porturilor grecești, considerate o amenințare pentru porturile olandeze
Bulgaria explică veto-ul Olandei: Este din cauza porturilor grecești, considerate o amenințare pentru porturile olandeze
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Elenă că, pe 2 februarie, personalul trenului de suprafaţă din Atena, care asigură legătura cu Aeroportul International "E. Venizelos"/STASY, a anunţat organizarea unei greve temporare.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, precizează MAE, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor atena.mae.ro, salonic.mae.ro, ec.europa.eu, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel